Print this Post


Compania Vimetco Extrusion – 10 ani de excelență și profesionalism

Compania Vimetco Extrusion a aniversat recent 10 ani de la înființare. La această manifestare au participat foști și actuali angajați, colaboratori, parteneri și reprezentanți ai autorităților locale și ai mass-mediei.

După cum se știe, în urmă cu 10 ani, Grupul Vimetco a preluat secția de Aluminiu Prelucrat a Companiei ALRO, timp în care a investit în tehnologie modernă, a îmbunătățit considerabil calitatea produselor, a intrat decisiv pe piața europeană, a dezvoltat calitatea și profesionalismul angajaților, depășindu-și astfel competitorii și obținând rezultate importante.

vimetco extrusion 3vimetco extrusion 5De menționat faptul că ținta acestei performante societăți a fost să se îndrepte spre piața care presupune cel mai înalt grad de calitate – Germania. Printre cei prezenți la acest evenimentul organizat pe stadionul Metalurgistul din Slatina s-au aflat Igor Higer (Președintele CA Vimetco Extrusion) și Răzvan Pop (Director General). Alături de domniile lor au fost prezenți Marian Năstase (Președintele CA ALRO), Gheorghe Serghei (Vicepresedintele CA ALRO), Gheorghe Dobra (Director General ALRO) și Emil Moț  (Primarul Municipiului Slatina).

vimetco extrusion 1PROFILELE NOASTRE EXTRUDATE REPREZINTĂ ELEMENTUL PRINCIPAL ÎN CREAREA PRODUSELOR FINALE ALE CLIENȚILOR NOȘTRI

În debutul manifestării, Răzvan Pop a  subliniat evoluția companiei în cei 10 ani de activitate, subliniind faptul că 95% din producție merge la export. Prezentăm câteva fragmente din discursul domniei-sale:

„Zece ani înseamnă parcurgerea unei etape importante în viața unei companii. Este nu doar o ocazie de sărbătoare, ci și o oportunitate în care să stăm și să privim puțin în urmă. Vimetco Extrusion produce o gamă variată de dimensiuni și forme, care sunt folosite în diferite industrii, începând de la construcții ușoare, la construcții civile și industriale, panouri solare și ajungând până la transporturi și industria automotive.

vimetco extrusion 6Profilele noastre extrudate reprezintă elementul principal în crearea produselor finale ale clienților noștri. 95% din produsele Vimetco Extrusion pleacă peste hotare în aproape toată Europa. Restul de cinci la sută sunt vândute spre clienții din România, însă pe viitor ne propunem ca cifrele să crească astfel încât să deservim într-un procent mai mare piața internă.”

„(…) Dacă este să ne uităm la creșterea capacității de producție și, implicit, a vânzărilor, putem observa că, dacă în 2007, Vimetco Extrusion producea și vindea 4.500 de tone de profile, din care 500 erau profile customizate, astăzi ajungem să vindem aproximativ 24.000 de tone, din care 9.000 sunt profile customizate.  Intrarea pe noi piețe și creșterea continuă a volumului de vânzări a adus cu sine și extinderea echipei Vimetco Extrusion, astfel încât, de la un număr de 39 de angajați pe care îi aveam în anul 2006, astăzi numărăm peste 240 de angajați.”

„(…)„Pe lângă continua investiție a companiei în personalul său, în echipă, și datorită faptului că ne aflăm într-un mediu de business competitiv și dinamic, Vimetco Extrusion a investit, de-a lungul timpului, în modernizare, în îmbunătățiri, peste 16 milioane de euro, în infrastructură și echipamente, reușind astfel să ne aliniem cerințelor din ce în ce mai crescute ale pieței. Beneficiile acestor investiții constante se regăsesc îndeosebi în calitatea produselor noastre.

Mărturie stă faptul că peste 50% din produsele Vimetco Extrusion sunt vândute astăzi, pe piața germană care reprezintă un etalon de calitate atât în Europa, cât și în lume..”

ROMÂNIA ARE OAMENI CU UN FANTASTIC POTENȚIAL PROFESIONAL

Despre potențialul profesional al românilor a vorbit Igor Higer, președintele  Consiliului de Administrație:

„Deoarece sunt străin, în primele zile în această companie, am ales calea cea mai ușoară și am adus angajați străini pentru pozițiile de management. Însă, după primul an în Slatina, am realizat că această țară are oameni cu un fantastic potențial profesional.

Împreună cu abordarea pozitivă a fondatorilor Vimetco Extrusion, pot spune fără urmă de îndoială: calitatea noastră unică, de la început și până azi au fost oamenii din Slatina și din alte părți ale României care muncesc acum cu noi.

Când mă gândesc că o parte din ei au început să lucreze în VE acum 10 ani, când aveau doar 20 ani, și astăzi conduc compania, sunt foarte mândru de ei și foarte mândru de Vimetco Extrusion care a promovat oamenii dintotdeauna.

„(…) În piața industrială actuală, creșterea și dezvoltarea pot veni doar de la oameni. Majoritatea companiilor au astăzi mai mult sau mai puțin aceleași echipamente. Desigur, vom continua să investim în tehnologie dar, fără să dezvoltăm zilnic calitatea și profesionalismul angajaților noștri, nu vom avea realizări de valoare. Prin urmare, principalele investiții sunt în echipă și sunt sigur că această strategie ne va diferenția de ceilalți competitori.”

Aceste frumoase realizări au fost posibile datorită echipei Vimetco Extrusion si a unei excelente colaborări între acționariat, angajați și parteneri. Conducerea Vimetco Extrusion a știut întotdeauna să înfrunte provocările, bazându-se pe competențele sale și crescând împreună atât profesional, cât și moral, demonstrând că sunt cei mai buni.

Importanța acestei instituții performante pentru comunitatea locală o dau numărul de angajați, care a crescut de la 39, în 2006, la peste 240, în 2016, precum și importantele taxe și impozite care întregesc bugetul nostru local.

Felicitări!

Dumitru Sârghie 

10 ani au trecut de când, împreună cu acționariatul și managementul ALRO, am transformat în realitate prima producție și DA, de-a lungul acestor ani, am devenit lideri europeni pe piața de extruziune.

Dintr-un oraș românesc de mărime medie, Slatina, produsele Vimetco Extrusion ajung în lume împreună cu energia și încrederea noastră în ceea ce facem.

Am provocat întotdeauna limitele, de la începuturile noastre și așa vom continua, aducând împreună competențele, pasiunea oamenilor și beneficiile tehnologiei.

Felicitări tuturor, am creat o istorie frumoasă și ne propunem obiective mărețe în anii care urmează!

Igor Higer, președinte Consiliului de Administrație Vimetco Extrusion

Permanent link to this article: http://linia1.ro/compania-vimetco-extrusion-10-ani-de-excelenta-si-profesionalism/