Print this Post

Gheorghe Gănescu, primarul comunei Curtişoara:

COMUNA CURTIȘOARA VA AVEA UN REVIRIMENT SPECTACULOS ÎN TOATE PRIVINȚELE!

În data de 5 iunie a.c., Gheorghe Gănescu a câștigat, cu brio, alegerile pentru fotoliul primăriei comunei Curtișoara. După un mandat dezastruos al fostului primar Cosmin Ungureanu, care n-a avut altă ocupație decât aceea de a se muta din partid în partid (PNL, UNPR, ALDE), comuna Curtișoara intră în normalitate.

La cei 45 de ani ai săi, Gheorghe Gănescu are un trecut profesional și moral ireproșabil și – iată că, în doar câteva luni de mandat, le-a demonstrat concetățenilor săi că va avea un viitor administrativ pe măsură. Experiența lui de consilier local social-democrat, în două legislaturi (2008-2012 și 2012-2016), precum și experiența câștigată în domeniul privat  (domnia-sa administrând cu succes deplin o societate agricolă) și-au spus cuvântul încă de la începutul mandatului său de primar. Este un bun familist, soția sa este inginer agronom și împreună au doi copii: un băiat, student în anul II la USAMV București, Facultatea de Inginerie Economică și Agricultură, precum și o fată în clasa a X-a, la Colegiul Național «Ion Minulescu» din Slatina.

Zilele acestea, Primăria Curtișoara se află în febra pregătirilor pentru «Sărbătoarea Nucului», sărbătoarea care coincide, într-un mod fericit, cu împlinirea a 527 de ani de atestare documentară a localității Curtișoara.

Cu acest prilej, primarul Gheorghe Gănescu a acordat, în exclusivitate, un interviu pentru Linia Întâi.

gheorghe ganescu colD-le primar, ce ne puteți spune despre «Sărbătoarea Nucului»?

«Sărbătoarea Nucului» este sărbătoarea tradițională a comunei noastre. Anul acesta (duminică, 2 octombrie), vom celebra simultan două evenimente: Sărbătoarea Nucului și împlinirea a 527 de ani de atestare documentară.

Pentru prima dată, voi urca pe scenă, în fața consătenilor mei, în calitate de primar al comunei Curtișoara. Alături de noi vor fi artiști de seamă ai muzicii populare românești, precum și ansambluri folclorice renumite, împreună cu ansamblul nostru folcloric «Flori de Măr», pentru a susține un spectacol care să descrețească frunțile oamenilor. Vom avea cinstea ca să fie prezenți la această manifestare de suflet Marius Oprescu – președintele CJ Olt și d-l Paul Stănescu – președintele PSD Olt.

Cu ce realizări vă prezentați în fața consătenilor dvs., după patru luni de la preluarea mandatului de primar?

Așa cum am promis în campania electorală, noua echipă administrativă a Primăriei Curtișoara poate să raporteze cetățenilor săi următoarele realizări de dată recentă: asfaltarea DC 26 (Dobrotinet), pe o lungime de 400 m; împrejmuirea și curățarea rampei de gunoi (Dobrotinet); amplasare panouri în satele Dobrotinet și Pietrișu, pentru a veni în sprijinul autospecialelor, în situații de urgență (Pompieri, Salvare); construire scenă în Grădina de Vară; amenajare prin betonare, platou și alei, Școala Curtișoara; împrejmuirea Grădiniței Dobrotinet și darea în folosință a acesteia, începând cu anul 2016; semnarea contractului de finanțare pentru investiția «Înființare rețea publică apă uzată și stație de epurare în Curtișoara, Dobrotinet și Pietrișu; înlocuire documentație pentru proiectul de investiții «Înființare rețea publică apă uzată și stație de epurare în satele Proaspeți și Linia din Vale; s-au făcut demersuri pentru captarea izvorului de suprafață în satele Proaspeți și Linia din Vale, cu sprijinul CJ Olt și ANIF.

O fi mult, o fi puțin? Oamenii comunei noastre trebuie să mă judece! Dar, cu această ocazie, eu le spun că voi continua proiectele asumate în campania electorală, așa cum am spus și atunci, cu fapte multe și vorbe puține.

Vreau să vă informez că Primăria Curtișoara, împreună cu societatea MECHROM Industry, este pe cale de a realiza un nou proiect comun, care ar putea crea în localitatea noastră 350-400 locuri de muncă, prin construirea unei fabrici moderne. Mai multe amănunte despre acest parteneriat vă poate da reprezentantul grupului italian MECHROM Industry.

Iată, d-le primar, că doar în patru luni de zile aveți realizări importante. Însă, pe lângă buna dvs. administrație, în toamna aceasta, veți fi obligat să faceți și ceva politică. Bat alegerile parlamentare la ușă.

Desigur, prioritatea oricărui primar care se respectă este administrația. Însă, așa cum e firesc, la vreme de alegeri, primarul trebuie să-și mobilizeze aparatul politic, pentru a lupta în favoarea partidului care l-a promovat. Acesta este sensul democrației pretutindeni în lume.

Voi face, așadar, tot posibilul, ca PSD, partid pe care îl reprezint, să obțină un scor foarte bun pentru candidații noștri la Parlamentul României. În iarna aceasta, noi trebuie să avem un guvern social-democrat, capabil și performant, așa cum a fost guvernul Ponta. Un guvern PSD, cu Consiliul Județean PSD și – iată – cu un primar PSD, comuna Curtișoara va avea un reviriment spectaculos, în toate privințele: social, cultural și economic!

Îi urez comunei Curtișoara, de pe acum, LA MULȚI ANI!

Dumitru Sârghie

sarbatoare curtisoara olt

curtisoara antrenor varzaruDan Vărzaru, managerul echipei de fotbal Oltul Curtișoara:

Avem echipament și mingi, condiții mult mai bune, dar și un primar pe măsură!

Actualul primar Gheorghe Gănescu nu a neglijat nici activitatea sportivă făcând tot posibilul ca echipa de fotbal Oltul Curtișoara să existe în continuare și chiar să urce în clasament.

Iată ce ne spune, în acest sens, Dan Vărzaru, managerul acestei echipe:

«Este greu cu finanțarea, dar cu ajutorul d-lui primar, al consiliului local și al unor sponsori, am făcut o echipă competitivă, cu care să ne batem la primele locuri. Trebuie să știți că, în trecut, am dus-o foarte greu și, în general, ne-am clasat pe ultimele locuri.

Grație înțelegerii d-lui primar, a echipei sale și a unor agenți economici generoși, suntem în primele 6 echipe din Liga a IV-a Județeană. Vom urca, în curând, în clasament.

Acum avem echipament, mingi și condiții mult mai bune, dar și un primar pe măsură, pe d-l Gănescu Gheorghe căruia îi mulțumim. Dumnealui știe greutățile și știe să le și depășească.»

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/comuna-curtisoara-va-avea-un-reviriment-spectaculos-in-toate-privintele/