Print this Post


COMUNA STREJEȘTI ARE O ȘANSĂ ISTORICĂ: N-O IROSIȚI, OAMENI BUNI!

Am cunoscut, în județul Olt, primari rurali, atât liberali, cât și – firesc – cei mai numeroși, pesediști, care au sfințit și sfințesc locul. Care știu că ei sunt în serviciul oamenilor (comunității) și nu oamenii (comunitatea) în serviciul lor.

Am avut, însă, dragi cititori, prilejul, să cunosc și comune încremenite în proiect, cu primari, liberali sau pesediști, cândva frați de cruce, ale căror ,,performanțe” administrative au atins apogeul, prin a face o nesfârșită și inutilă umbră pământului, acel pământ care ,,ne rabdă pe toți”, așa cum spunea cândva scriitorul Aurel Maria Baros.

O astfel de comună încremenită în proiect și un astfel de primar mare făuritor de ,,umbră deasă de mătasă” poartă numele de Strejești și, respectiv, de Vizantie.

tabacu stejesti li netDar cum istoria se plictisește când este ținută în ,,carantină”, iată că a venit vremea schimbării. Soluția pentru deblocarea istoriei la Strejești este una singură: schimbarea primarului! Iar omul potrivit, la locul potrivit este ing. MARIAN TABACU, funcționar la Primăria pe care o va administra, după alegerile locale. Vorba ceea: ,,Vine vremea, vine ora, vine timpul tuturora!” Atenție: tuturor celor cărora le-am scris acest slogan au câștigat alegerile. Așadar, dragi străjeșteni, aveți o șansă: n-o risipiți!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/comuna-strejesti-are-o-sansa-istorica-n-o-irositi-oameni-buni/