Print this Post


Conducătorii județelor Olt și Romanați (De la ispravnici la prefecții de azi)

Iată – dragi cititori – că, acum la cumpăna dintre ani, prof. Cornel Manolescu „recidivează” spiritual, dând posterității o nouă carte privitoare la istoria județelor Olt și Romanați, intitulată „Conducătorii județelor Olt și Romanați (De la ispravnici la prefecții de azi)”.

Cuvântul înainte al acestei cărți, semnat de cunoscutul profesor întru dreaptă istorie, d-l Dumitru Botar, este edificator, în ceea ce privește însemnătatea și necesitatea apariției acestei cărți. Iată un mic fragment din pledoaria profesorului Dumitru Botar:

conducatori olt si romanati manolescu„Cornel Manolescu este deja un nume cunoscut în publicistica Oltului, prin cele două cărți de referință despre primarii Slatinei și ai Caracalului, apărute la Editura Hoffman în 2016, bazate, ca și această nouă apariție, pe o cercetare documentară amplă, pentru că autorul nu este doar un agonisitor de date și fapte istorice, ci și un cercetător autentic, care știe unde să caute documentul, cum să vorbească cu el, ce trebuie să găsească acolo și, în final, să ni-l ofere în paginile cărții de față!”

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/conducatorii-judetelor-olt-si-romanati-de-la-ispravnici-la-prefectii-de-azi/