Print this Post


CONDUCEREA PNL OLT AR TREBUI SĂ-I DEA CEZARULUI CE-I AL CEZARULUI: UN SONDAJ OBIECTIV!

Reiterez ceea ce am mai spus și cu alte ocazii: PNL Olt trebuie să câștige, după aproape 30 de ani de la Revoluție, Primăria Slatinei. Pentru asta, PNL Olt ar trebui să vină cu un candidat care este capabil de promisiuni juste și nobile. Ori, just și nobil, în aceste vremuri politice imbecile, nu poate fi decât un candidat cu o experiență administrativă și de viață notabilă, un om cu șapte ani de acasă, cu o pregătire intelectuală demnă de secolul în care trăim, prosper prin el însuși și cu credință în Dumnezeu. Un om al Cetății, slătinean de obârșie, un candidat care să arate, mai întâi, loialitate slătinenilor și apoi conducătorilor iubiți și partidului. Un candidat care poate administra un oraș și prin alte metode și criterii decât cele socialiste și ultrapopuliste, care ne-au ținut, din 1990 încoace, la coada civilizației.

buliteanu1net22Nu poți veni, ca liberal, la Primărie, cu un candidat sărac și fără experiență. Oricât s-ar fi născut de onest, omul sărac și nepriceput, ajuns în fruntea bucatelor, va avea tot timpul tendința să-și rezolve mai întâi problemele lui personale financiare, apoi pe cele ale aplaudacilor lui, urmând ca, ulterior, să-și mulțumească și șefii de la centru și, cine știe…dacă prinde gustul banilor, să treacă și granița cu ei. Să devină un șmecher transfrontalier… Darius Vâlcov e un bun exemplu în acest sens. Setos de avere și putere, inteligent și prestidigitator, relativ sărac, dar și lipsit de cea mai vagă experiență administrativă, Vâlcov a dus Slatina cu oiștea în gard, iar acum el are probleme de ordin juridic cât Casa Poporului… Diplomele acelea obținute la mare distanță de învățătură, licență în economie și, apoi, doctorat făcut la apelul bocancilor, nu l-au ajutat cu nimic… Cinstea, onoarea și profesionalismul nu se învață nici la facultate și nici la partid. Fiindcă n-am auzit ca în România să existe vreo facultate de morală, iar de la Băsescu Vâlcov n-a priceput decât declarația aceea cum că el, marinarul a fost mediocru la învățătură, dar a ajuns președintele României. Apoi, trecut la PSD, de la școala politică a lui Dragnea, cel care-a pus apă în bere și în vin, când și-a început cariera economică, n-a studiat decât latura ingineriilor financiare, prin care, în final, el Vâlcovul de pe gard, a reușit chiar să-și depășească profesorul.

Așadar, PNL Olt nu trebuie să promoveze un candidat de genul lui Vâlcov, care să rupă inima târgului cu promisiuni mincinoase și cu țepe în fața prefecturii. Trebuie să iasă la bătaie cu un om normal la cap, care știe să comunice, fără a epata, cu un candidat care nu trebuie să regândească lumea, așa cum a încercat micuțul führer Vâlcov, și care să nu vină în fața slătinenilor cu mintea gândită de altul și cu bilețele de la șeful lui de partid.

Un astfel de portret de candidat pentru PNL Olt, am mai spus, poate fi Gabriel Buliteanu. El se află deja în cursa pentru un sondaj, în fața slătinenilor, însă idea că sondajul poate fi trucat, așa cum a fost mai tot timpul la PNL Olt, există în capul tuturor slătinenilor de bună credință care doresc schimbarea de atâta amar de vreme. De aceea, misiunea lui Liviu Voiculescu, președintele en-titre al PNL Olt este aceea de a dezamorsa această suspiciune și, așa cum îl știm, să nu se lase sedus de PSD, așa cum s-au lăsat seduși toți ceilalți președinți ai PNL Olt.

Întrunind toate atributele citate mai sus, adică acelea de educație, de bună credință, de experiență administrativă și de patriotism local, Gabi Buliteanu ar putea pune capăt atât imposturii promovate la primărie de PNL Olt, de-a lungul timpului , dar și dominației PSD, la această instituție care are un rol primordial în viața noastră și a copiilor noștri. Fiindcă, nu-I așa?, Slatina este un oraș obosit… Suferă de o boală cronică care se cheamă pesederită acută. Ea, Slatina, însă nu trebuie doar compătimită pe la colțuri, precum fac falșii liberali, ca să simuleze opoziția, ci trebuie câștigată prin sufragiu universal de către liberalii cu spirit de jertfă. Gabi Buliteanu este unul dintre acei liberali autentici care ar putea să scoată orașul nostru din melancolia lui marxist-leninistă.

Fiindcă el nu vine la Primărie să se îmbogățească, e destul de satisfăcut în această privință, prin ceea ce a făcut, ca un liberal ce se respectă, ci vine să-i apere pe cei care nu se pot apăra pe ei înșiși. Fiindcă, chiar asta e chintesența liberalismului și a politicii. Căci, a face politică în afara interesului general e un nonsens!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/conducerea-pnl-olt-ar-trebui-sa-i-dea-cezarului-ce-i-al-cezarului-un-sondaj-obiectiv/

1 comment

  1. Sarpe

    Are intr-adevar sapte ani de acasa, arunca resturile pe geamul masinii cu o gratie nemaivazuta.

Comments have been disabled.