Print this Post


Consilierii liberali – proiect privind acordarea de facilități fiscale pentru slătineni

Având în vedere faptul că starea de urgență a generat o serie de neajunsuri populației, consilierii locali național-liberali încearcă, pe cât posibil, prin măsuri sociale, să vină în sprijinul oamenilor.

Astfel, consilierii liberali din legislativul local și-au îndreptat atenția spre impactul pe care întreruperea activității sau chiar sistarea acesteia ca urmare a declarării stării de urgență l-a avut asupra agenților economici din Slatina.

consilieri liberali proiect netDrept urmare, astăzi, 27 iulie a.c., consilierii liberali au depus, la Primăria Slatina, spre analiză și dezbatere, o propunere de proiect, prin care se urmărește acordarea de facilități fiscale aferente perioadei stării de urgență pentru contribuabilii plătitori ai impozitului pe clădiri. Prin acest proiect, se dorește reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri datorat de către persoanele juridice care au întrerupt parțial activitatea, pe perioada stării de urgență; precum și reducerea cu 100% a impozitului pe clădiri datorat de către persoanele juridice, care au sistat, în totalitate, activitatea, în perioada menționată.

Propunerea se adresează și persoanelor fizice, care au în proprietate clădiri nerezidențiale date în folosință în scop economic, dacă certifică faptul că, în perioada stării de urgență, au redus costul chiriei percepute sau nu au perceput chirie.

În speranța că propunerea PNL va primi sprijinul tuturor colegilor din legislativul local, aceștia sunt convinși că măsura propusă va oferi un sprijin real pentru toți agenții economici din Slatina afectați de efectele pandemiei de coronavirus.

Dragoș Sîrghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/consilierii-liberali-proiect-privind-acordarea-de-facilitati-fiscale-pentru-slatineni/