Print this Post


Consiliul Județean Olt a premiat succesele și rezultatele de excepție ale elevilor și profesorilor

Și anul acesta, Consiliul Județean Olt a premiat elevii și profesorii care au obținut, în anul 2018, rezultate deosebite la concursuri județene, naționale și internaționale. Astfel, în prezența lui Marius Oprescu – președinte CJ Olt, Virgil Delureanu și Ioan Ciugulea – vicepreședinți CJ Olt, inspectorul școlar general Adrian Bărbulete, Mariana Gheorghe și Florica Grecu – inspectori școlari adjuncți, 266 de elevi olimpici și 179 de profesori îndrumători au fost premiați. Evenimentul a avut loc  ala de spectacole a Palatului Copiilor Slatina, în cadrul unei gale dedicate excelenței din județul Olt.

premiere cj olimpici li„Vă felicit pentru rezultatele obținute, cu multă muncă din partea elevilor, cu multă dăruire din partea profesorilor și cu sacrificiu și înțelegere din partea părinților. Așa cum am spus-o și altă dată, aceasta este rețeta de succes, implicarea tuturor factorilor în procesul educațional. Așa cum am obișnuit în fiecare an, ne întâlnim, în acest cadru festiv și, iată, că deja a devenit o tradiție premierea performanțelor școlare, premierea succeselor și a rezultatelor de excepție. Anul acesta, spre deosebire de anii trecuți, ne-am îndreptat atenția și către olimpiadele școlare județene și am ajuns la performanța de a premia 445 de elevi și profesori, punând în dificultate organizatorii evenimentului, pentru că mai aveam puțin și nu încăpeam nici în această sală minunată. Practic, datorită d-voastră, numele județului Olt s-a auzit, de atâtea ori, și sunt mândru, la toate concursurile școlare atât din țară, cât și din străinătate. Sper ca, anul următor, să fim cel puțin la același nivel al rezultatelor”, a declarat Marius Oprescu.

Și Adrian Bărbulete i-a felicitat pe premianți, declarând că aceștia sunt modele pentru colegii și pentru cei mai tineri:

„Avem bucuria de a ne reuni, în această zi, aici, pentru a aprecia și a recompensa elita intelectuală, elevi străluciți, alături de profesorii care sunt călăuzitorii lor. Mă bucur să vă privesc în ochi, să vă strâng mâna și să vă felicit pentru rezultatele de excepție obținute la olimpiadele naționale și internaționale. Dragi copii, poate că nu vă dați seama, dar sunteți niște modele pentru colegii voștri și pentru cei mai tineri decât voi. Cu toții ne bucurăm să avem astfel de copii și de profesori  bine pregătiți, cu rezultate de excepție. Pe noi toți, familie, profesori, comunitate locală, ne-ați făcut să fim mândri de voi! Vă asigurăm de tot respectul și considerația noastră”.

Au fost oferite diplome, dar și premii în bani, în valoare de 184.200 lei, sumă venită din bugetul propriu al Consiliului Județean Olt.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/consiliul-judetean-olt-a-premiat-succesele-si-rezultatele-de-exceptie-ale-elevilor-si-profesorilor/