Print this Post


Consiliul Județean Olt investește în domeniul situațiilor de urgență

Recent, Consiliul Județean Olt a semnat contractul de finanțare nerambursabilă pentru proiectul „Investiții comune în domeniul situațiilor de urgență în cadrul Consiliului Județean Olt și Municipalității Dolna Mitropolia, Bulgaria”.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului INTERREG V-A România – Bulgaria,  Axa prioritară 3 – O regiune sigură, Obiectivul specific 3.1. – Îmbunătățirea managementului comun în situații de risc în zona transfrontalieră, va fi implementat în parteneriat cu Municipalitatea Dolna Mitropolia din Bulgaria, pe o perioadă de 36 de luni.

Valoarea totală a proiectului este de 916.047,52 euro, din care: valoarea proiectului pentru Consiliul Județean Olt în calitate de lider – în sumă de 416.211,90  euro și valoarea proiectului pentru partener, Municipalitatea Dolna Mitropolia, Bulgaria – în sumă de 499.835,62 euro.

consiliul judetean olt linia intai net22Proiectul își propune să îmbunătățească pregătirea și capacitatea autorităților cu atribuții în gestionarea situațiilor de urgență și de risc în zona transfrontalieră Olt – Pleven, respectiv în județul Olt și în districtul Pleven, prin achiziționarea unor echipamente necesare în acțiunile de prevenire a situațiilor de risc și de acțiune în situații de urgență și dezastre naturale.

Pentru Consiliul Județean Olt, proiectul prevede o serie de dotări. O autoutilitară de stingere cu capacitate crescută a rezervorului, 9000 litri, autoutilitară ce intervine în incendii forestiere, inundații, cutremure, alunecări de teren, accidente rutiere, accidente de circulație, accidente industriale, clădiri, evenimente publice importante.  O autoutilitară pentru intervenții în activitățile zilnice ale ISU Olt; 3 ATV pentru intervenții în activitățile zilnice ale Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt. Se vor achiziționa 3 autovehicule (capacitate maximă 1600 cm2) pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt; o barcă din fibră de sticlă pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt; 5 veste de salvare pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt și 100 de metri sfoară pentru intervenții în activitățile Inspectoratului de Jandarmi Județean Olt.

Dintre obiectivele specifice ale proiectului putem numi: facilitarea intervențiilor integrate în situații de dezastre sau accidente, prin achiziționarea unor echipamente specifice; îmbunătățirea capacității tehnice și a calității sistemului de intervenție în județul Olt și municipalitatea Dolna Mitropolia din districtul Pleven, prin achiziționarea echipamentelor specifice; îmbunătățirea capacității de răspuns în situații de urgență în județul Olt și municipalitatea Dolna Mitropolia din districtul Pleven, prin reducerea timpului de intervenție; îmbunătățirea accesului populației din județul Olt și municipalitatea Dolna Mitropolia la servicii sigure de intervenții în situații de urgență; precum și creșterea gradului de siguranță și de protecție a populației prin furnizarea serviciilor esențiale, calificate și responsabile în situații de urgență și dezastre majore.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/consiliul-judetean-olt-investeste-in-domeniul-situatiilor-de-urgenta/