Print this Post


Consiliul Județean Olt investește peste 34 de milioane lei în sănătate și drumuri

Recent, Consiliul Județean Olt a făcut publică lista cu alocările substanțiale din bugetul propriu pentru sănătate și infrastructura rutieră.

Unul dintre proiectele vizate este Spitalul Județean Slatina, care va primi 20.150.000 lei pentru: reabilitarea Blocului Medical, Extinderea Creșei Nr. 1; construirea pasarelei de legătură între Pavilionul Central și Pavilionul Medical; reabilitarea termică a Blocului Central; finalizarea reabilitării și modernizării Blocului Materno Infantil; modernizarea secției de Pneumologie Scornicești; aparatură și mobilier pentru secțiile finalizate, precum și reparații curente și alocarea tichetelor de masă.

Layout 1Investiții în valoare de 1.100.000 lei se vor îndrepta către reabilitarea Policlinicii Vechi din Slatina. Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu-Greci, una dintre cele mai moderne unități sanitare de profil din țară, va primi, din partea CJ Olt, suma de 1.726.000 lei, pentru înființarea unei secții noi, prin construirea Pavilionului Geronto Psihiatrie și Adicții și dotări independente.

Consiliul Județean alocă 11.183.000 lei pentru investiți în infrastructura rutieră care prevăd, în primul rând, facilitarea accesului pentru buna desfășurare a proiectului Sistem Integrat de Management al Deșeurilor în județul Olt, dar și refacerea unor tronsoane de drum, afectate de alunecările de teren la Teslui și Văleni. Astfel, se vor efectua lucrări precum: modernizarea drumului acces depozitul ecologic de la Bălteni; studii de fezabilitate pentru execuție drumuri județene noi, către depozitul ecologic de la Bălteni și DJ 644B Bobicești către stația de transfer Balș; refacerea DJ 546, comuna Teslui, satele Deleni și Moșteni, DJ 679 B, comuna Văleni; construirea podului pe DJ 703D, comuna Cungrea; modernizarea DJ 657 B, comuna Sîrbii-Măgura, DJ 546 E, comuna Oporelu, DJ 641, Comuna Cezieni, DJ 644, Morunglav – Cîrlogani.

Susținerea investițiilor din fondurile europene este, de asemenea, o prioritate pentru Consiliul Județean Olt, instituția având în obiectiv 12 proiecte, în valoare de aproape 85 mil euro, destinate infrastructurii rutiere, de sănătate și culturală.

Dragoș SÎRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/consiliul-judetean-olt-investeste-peste-34-de-milioane-lei-in-sanatate-si-drumuri/