Print this Post


Consiliul Județean Olt va aloca bani pentru Spitalul Județean de Urgență Slatina și Spitalul de Psihiatrie Cronici Schitu Greci

Consilierii județeni s-au întrunit, astăzi, 19 martie a.c., în cadrul unei ședințe extraordinare, în cadrul căreia au aprobat două proiecte.

Primul proiect de hotărâre a fost cel cu privire la alocarea unor sume din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziția Consiliului Județean Olt, prevăzut în bugetul Județului Olt pe anul 2020.

Astfel, se vor aloca 1000 mii lei Spitalului Județean de Urgență Slatina și a 60 mii lei Spitalului de Psihiatrie Cronici Schitu Greci, sume necesare achiziționării de echipamente și materiale specifice, pentru prevenirea răspândirii virusului COVID 19, precum și pentru optimizarea derulării acțiunilor prioritare necesare îngrijirii și acordării tratamentului pacienților în stare critică. Suma de 1000 mii lei destinați SJU Slatina va acoperi și necesarul de materiale solicitate de ISU Olt.

cj olt 788De asemenea, a fost aprobată alocarea sumei de 50 mii lei Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt, pentru achiziționarea de materiale sanitare și dezinfectanți specifici (produse biocide), în vederea asigurării securității și sănătății salariaților și beneficiarilor, în contextul riscului de răspândire COVID19.

Al doilea proiect de pe ordinea de zi a fost cu privire la rectificarea bugetului județului Olt, pe anul 2020. Având în vedere necesitatea combaterii efectelor negative generate de virusul gripal COVID-19, Spitalul Județean de Urgență Slatina a solicitat modificarea listei de investiții pentru a achiziționa, în regim de urgență, 4 aparate de ventilație transport și 4 aparate ventilație adulți.

Ionuț Dumitrescu

Permanent link to this article: http://linia1.ro/consiliul-judetean-olt-va-aloca-bani-pentru-spitalul-judetean-de-urgenta-slatina-si-spitalul-de-psihiatrie-cronici-schitu-greci/