Print this Post


Controale efectuate de ITM Olt

În luna iulie 2019, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Olt au efectuat 202 controale specifice, atât în domeniul relațiilor de muncă, cât și în domeniul securității și sănătății în muncă.

Domeniile de activitate verificate din punct de vedere al respectării legislației specifice au fost: construcțiile, comerțul cu amănuntul, transportul rutier de mărfuri și persoane și agricultură.

„În funcție de gravitatea deficiențelor constatate, inspectorii de muncă au aplicat sancțiuni contravenționale, constând în amenzi și avertismente, dispunându-se, totodată, măsuri de remediere.

Au fost identificate 225 deficiențe, pentru care s-au dispus măsuri de remediere, fiind aplicate 119 sancțiuni, din care 110 avertismente și 6 amenzi, în valoare totală de 97.000 lei.

net controale itmÎn luna iulie 2019, inspectorii de muncă au identificat trei persoane care desfășurau muncă nedeclarată, celor trei agenți economici care le foloseau le-au fost aplicate amenzi în valoare de 60.000 lei”, a declarat inspector șef Constantin Cristian Ungureanu, director general al ITM Olt.

De asemenea, în cursul lunii trecute, un număr de 15 lucrători au fost implicați în evenimente de muncă, rezultând 13 persoane cu incapacitate temporară de muncă și două persoane accidentate mortal.

Cele mai frecvente deficiențe au fost: neplata lunară a drepturilor salariale la data înscrisă în contractul individual de muncă; neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă; netransmiterea la termen, în Registrul General de Evidență a Salariaților, a contractelor individuale de muncă și a modificărilor acestora; neacordarea și neverificarea folosirii echipamentului individual de protecție, precum și neefectuarea controlului medical periodic.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/controale-efectuate-de-itm-olt/