Print this Post


Controale în unitățile școlare, pentru limitarea și prevenirea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și gripă

Pentru limitarea și prevenirea îmbolnăvirilor prin viroze respiratorii și gripă, prefectul județului Olt a solicitat, în cursul zilei de astăzi, 29 ianuarie 2019, tuturor factorilor implicați luarea măsurilor necesare.

Astfel, până pe data de 11 februarie 2019, atunci când elevii revin din vacanță, directorii unităților de învățământ, cu sprijinul Direcției de Sănătate Publică Olt, Inspectoratului Școlar Județean Olt și primarilor unităților administrativ-teritoriale, vor derula acțiuni pentru începerea cursurilor școlare, în condiții de siguranță. Se vor efectua dezinsecția și dezinfecția tuturor încăperilor din unitățile de învățământ (săli de clasă, grupuri sanitare, holuri etc.), a mobilierului școlar, a balustradelor, a obiectelor din laboratoare etc. Se vor asigura condițiile de igienă necesare pentru grupurile sanitare, chiuvete sau bazine de apă pentru spălatul mâinilor, săpun, mijloace de ștergere a mâinilor (prosoape sau șervete de unică folosință sau prin folosirea unui aparat de uscare a mâinilor) etc.

prefectura oltPentru a se asigura că toate măsurile au fost luate și sunt întrunite toate condițiile necesare desfășurării actului de învățământ în condiții de siguranță, prefectul județului Olt va dispune, prin ordin, verificarea în teren de către mai multe comisii mixte.

Activitatea comisiilor se va desfășura în perioada 7-8 februarie 2019, în toate unitățile de învățământ din județul Olt, inclusiv în creșe, cantine școlare și cămine pentru elevi. Comisiile vor fi formate din reprezentanți ai Instituției Prefectului – Județul Olt, Consiliului Județean Olt, Direcției de Sănătate Publică Olt și Inspectoratului Școlar Județean Olt.

Totodată, comisiile vor verifica dacă unitățile de învățământ au asigurată, în continuare, căldura și dacă stocul de combustibil este suficient. Se va verifica și realizarea accesului în siguranță în unitățile de învățământ – curățare de zăpadă, gheață, țurțuri etc.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/controale-in-unitatile-scolare-pentru-limitarea-si-prevenirea-imbolnavirilor-prin-viroze-respiratorii-si-gripa/