Print this Post


Corul Mixt „Millenium” – 20 de activitate continuă (2000-2020)

În seara zilei de 4 martie a.c., cunoscutul profesor de muzică Alexandru Chirilă-Stanciu, dimpreună cu Emilia Stanciu, soția sa, a lansat volumul monografic «Corul Mixt „Millenium” – 20 de activitate continuă (2000-2020)».

Iată, dragi cititori că, după 30 de ani de democrație originală, în cadrul căreia cultura a fost și este disprețuită și utilizată superficial, doar în scopuri politice, maestru Alexandru Chirilă-Stanciu s-a încăpățânat să țină Slatina, cel puțin privind acest domeniu fascinant la muzicii, în topul orașelor civilizate, oferindu-ne, prin concertele plăsmuite și dirijate de domnia-sa, „adevărate clipe de trăire artistică”.

lansare chirila stanciu 2020 liVolumul lansat recent în foaierul Bibliotecii „Ion Minulescu” din Slatina reprezintă un „document pentru posteritate”, așa cum a subliniat prof. Denisa Guțică, specialist în cadrul Muzeului de Istorie al județului Olt, reliefând evoluția mișcării corale de pe aceste meleaguri sudice, de dinainte și după Revoluție, dar și munca neobosită a unui apostol întru muzică – Alexandru Chirilă-Stanciu, aflat la a douăzecea carte pe care o semnează, iată, împreună cu doamna sa.

A fost o seară de vis și de suflet în care membrii Corului Millenium au retrăit clipe și amintiri ce nu mai pot fi șterse vreodată din inima lor, „vinovatul” de serviciu pentru toate aceste splendori ale spiritului fiind, de bună seamă, Alexandru Chirilă-Stanciu, care a ostenit pe „ogorul” muzicii cale de 60 de ani: ca profesor, ca membru al diferitelor formații corale și instrumentale, ca președinte al unor asociații și societăți muzicale sau culturale și ca organizator de diferite activități cultural-artistice.

Au luat cuvântul, elogiindu-l pe maestru, Nicolae Sulger – director adjunct al Liceului „Nicolae Titulescu” Slatina, membru al Corului Millenium, precum și Nicolae Ginerica, unul dintre sufletele devotate ale acestui cor de prestigiu.

Corul Millenium din Slatina a depășit, încă din anul 2012, granițele României, susținând concerte în Italia, Spania, Grecia, Portugalia, Franța și, în general, în toate marile capitale ale Europei.

carte chirila stanciu 2020 net«Corul Mixt „Millenium” – 20 de activitate continuă (2000-2020)» este o carte pentru viitorul spiritual al Slatinei, o carte prin care generația tânără de astăzi poate si aibă un punct de reper și un model, în persoana profesorului și muzicianului Alexandru Chirilă-Stanciu – care a împlinit frumoasa vârstă de 75 de ani.

Felicitări și la Mulți Ani, domnule profesor!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/corul-mixt-millenium-20-de-activitate-continua-2000-2020/