Print this Post


Cred că Mădălin Teodosescu va pierde primăria Balș, atunci când își va propune el s-o piardă…

În democrație, legitimitatea unui demnitar, local, județean, regional sau național, este consemnată prin sufragiu universal, de voința poporului. Când poporul votează în sensul majorității, iar alesul e din „partidul nostru” (fie liberal, fie pesedist, după caz), aplaudăm și delirăm, strigând în eter: „Vox populi, vox dei!”. Când alesul nu e  din „partidul nostru” (fie PSD, fie PNL, după caz), spunem că poporul e tâmpit, s-a lăsat cumpărat și ne năpustim asupra celui care a câștigat cu tot felul de invective, punând la bătaie tot arsenalul mediatic de înjurături și coborând toți sfinții din calendar. Indiferent de culoarea noastră politică, atunci când pierdem, nu mai spunem ritos că „poporul are întotdeauna dreptate”, ci aruncăm cu noroi în el, dar și în alesul lui.

Am făcut această introducere, pentru a prefața situația politică din Balș. Cu un mandat de viceprimar și aproape trei de primar, ing. Mădălin Teodosescu domină autoritar scena politică din orașul în care s-a născut celebrul scriitor Mihail Drumeș, producând tulburătoare insomnii, de două decenii încoace, celui mai puternic partid din Olt, PSD,  precum și aliaților acestuia. Au curs și curg râuri de cerneală la adresa lui Mădălin Teodosescu și, Doamne, cu cât el este mai denigrat, mai târât prin mâlurile diluviene ale mâniei proletare, lansate în spațiul public de adversarii săi politici, popularitatea sa crește ca pâinea bine dospită.

madalin teodosescu li netScriu aceste rânduri nu pentru a-l ridica în slăvi pe Mădălin, ci pentru a sublinia o stare de fapt, pe care responsabilii cu politica PSD, privind insuccesul acestei formațiuni în orașul de pe Olteț, nu au capacitatea să o vadă, să schimbe calimera și să facă o analiză profesionistă a rateurilor politice pe care PSD Balș le-a suferit atâta amar de vreme. N-am să intru în detaliu privind soluția victoriei (asta ține de PR-ul PSD Olt), însă pot să vă spun că, personal, eu am un atu, scriind despre această speță politică. Anume faptul că liberalii spun că sunt pesedist, iar pesediștii spun că sunt liberal. Ambele tabere îmi spun să mă hotărăsc: „Ori cu Crucea, ori cu Steaua!” Niciunuia (liberal sau pesedist) nu-i trece prin cap că un ziarist poate să fie obiectiv, măcar atâta cât realitatea se vede cu ochiul liber. Anume faptul că Mădălin își bate adversarii, de trei mandate, la fundul gol, iar adversarii nu găsesc nicio soluție, democratic zic, să-l trimită să le cumpere țigări, mulțumindu-se să-l denigreze și să-i scoată în cale tot felul de provocatori, care nu fac altceva, prin modul lor de exprimare publică, decât să-l urce pe Mădălin în sondaje.

Oare inamicii politici ai lui Mădălin nu-și pun întrebarea de ce intelectuali de stânga, precum Axente Fodor, fost inspector general al ISJ Olt, susținut de PSD,  sau Stanciu, fost primar PSD al Balșului, și câți alții alături de ei, sunt de partea lui Mădălin? Nu se întreabă, oare, cei care se ocupă de campania lui Cătălin Rotea (un fost prefect liberal vizionar, de altfel, dar și un administrator de ispravă al spitalului slătinean, pesedist de data asta), cum se face că un om de dreapta, precum Mădălin, este atât de popular, atât în rândurile clasei de mijloc din Balș, dar și în pătura socială săracă a acestui oraș, care a dat eternității mitul Copacului Vieții?  Închei spunând că soluția social-democrată în Balș trebuie să mai aștepte ceva timp. Mai ales acum, când Mariana Gheorghe, politician de calibru, a revenit la matricea dreptei politice, capabilă fiind să-i sporească și mai dihai procentele lui Mădălin, la viitoarea campanie electorală.

Personal, cred că liberalul Mădălin Teodosescu va pierde primăria Balș, atunci când își va propune el s-o piardă, așa cum cred că, la Slatina, pesedistul Emil Moț va pierde tot când își va propune el…

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/cred-ca-madalin-teodosescu-va-pierde-primaria-bals-atunci-cand-isi-va-propune-el-s-o-piarda/