Print this Post

GABRIEL DIMA BULITEANU, PREȘEDINTELE PNL SLATINA :

CREDEȚI CĂ ÎN PSD NU SUNT TABERE? SUNT! DAR EI SE CEARTĂ DUPĂ CE CÂȘTIGĂ, NU CA NOI… ÎNAINTE!

Întrunirea Comitetului Director al PNL Olt a conferit posibilitatea unor lideri marcanți ai acestei formațiuni, care va prelua conducerea Țării, în viitorul apropiat, cu condiția unei unificări a dreptei românești, să țină niște discursuri memorabile… Este și cazul lui Gabriel Dima Buliteanu, care a lansat în eter semnale de seriozitate, de muncă politică temeinică, de onoare liberală și

solidaritate… Președintele PNL Slatina le-a vorbit celor prezenți despre necesitatea reformării PNL Olt, despre credibilitate, seriozitate, onestitate și despre strângerea rândurilor. În discursul său liber și bine articulat, Gabriel Dima Buliteanu a tras un semnal de alarmă cu privire la dihotomia care există în partid, la nivelul liderilor, dihotomie care dă apă la moara PSD, și și-a îndemnat colegii să lase orgoliile la o parte, fiindcă nu e ușor să învingi colosul PSD, mai ales atunci când PNL Olt se macină în lupte interne.

buliteanu1netCLASA POLITICĂ DUCE LIPSĂ DE CREDIBILITATE

„În calitate de președinte interimar al Organizației Slatina, odată ce am fost numit, am purces la reconstrucția acesteia. Un proces anevoios și laborios care necesită timp. De ce? Din punctul meu de vedere, calitatea umană trebuie să primeze. Fără acest aspect, noi, ca partid, ca organizație, nu vom putea transmite un semnal de reînnoire, de reformare, către electorat. De aceea, trebuie să fim foarte atenți pe cine promovăm. Oamenii care trebuie promovați trebuie să fie oameni onești și serioși. De ce duce lipsă clasa politică? De credibilitate. Pentru că, întotdeauna, omul de rând a avut de ales între două rele și a ales-o, de obicei, pe cea mai mică, atât cât a înțeles el.

Noi nu am fost învățați să alegem pe cel bun, pentru că nu am avut de unde să alegem. PSD ar putea fi spulberat în toată țara, dacă noi am veni cu oameni cu imagine, cu oameni cunoscuți în societate. Avem nevoie de oameni serioși și onești pentru a stârni acea emulație, acel entuziasm, pentru a descătușa acea frustrare de care societatea este prinsă. PSD-ul nu ne lasă nici să respirăm. A acaparat totul și, deseori, avem senzația că suntem singuri împotriva tuturor. Numai uniți, cu un minim de efort, cu un minim de sacrificiu și cu solidaritate, vom putea forma echipe. Pentru că, fără echipă, nu putem convinge. Dar în echipă trebuie să avem oamenii cei mai cunoscuți în urbe.

Oamenii sunt dezgustați de ceea ce văd, și asta se vede și din slaba prezență la vot. Pentru că, așa cum am mai spus-o, oamenii nu au ce vota”.

TREBUIE SĂ CÂȘTIGĂM LUPTA CU NOI ÎNȘINE

 „Eu sper că s-a înțeles acest lucru, după atâtea și atâtea frământări. Această reconstrucție nu se poate face decât cu cei mai buni dintre cei mai buni. Pentru a câștiga bătălia cu adversarii noștri politici, așa cum am mai spus-o, trebuie să câștigăm lupta cu noi înșine. Ce înseamnă asta, mai pe românește: să nu ne mai sabotăm. Să lăsăm orgoliile dacă vrem ca noi, ca echipă liberală, să contăm, să câștigăm. Credeți că în PSD nu sunt tabere? Sunt. Dar ei se ceartă după ce câștigă, nu ca noi – înainte!

PSD a distrus această țară. Toată lumea știe lucru ăsta, toată lumea recunoaște acest lucru, dar nu are alternativă. Să încercăm să îi oferim această alternativă și, cu siguranță, PSD va pierde, pentru că lumea este avidă de răzbunare.”

AVEM NEVOIE DE O ECHIPĂ BAZATĂ PE CARACTERE, PE PRINCIPII ȘI TRANSPARENȚĂ

 „Eu am început reconstrucția PNL Slatina făcând o analiză, am făcut această deschidere, pentru că cel mai prețios lucru al democrației este libertatea de exprimare. E nevoie de deschidere, trebuie să vină cât mai mulți oameni lângă noi, chiar dacă vor veni și intruși. Ideea este însă să analizăm, fără subiectivism, și să ne triem noi între noi, pentru a putea forma o echipă. O echipă bazată pe caractere, pe principii, pe transparență. Acest lucru se poate face. Trebuie doar să se vrea”.

FĂRĂ SACRIFICIU, NU SE POATE FACE NIMIC

„Eu am venit la conducerea PNL Slatina, ca interimar, tocmai pentru a face acest lucru. Trebuie să înțelegem că, fără sacrificiu, și nu cred că e unul atât de mare, nu se poate face nimic. Să venim, să propagăm mesajele către oameni, mesaje clare și corecte. Avem nevoie de solidaritate. Dacă vom merge pe principiul «lasă-mă să te las», nu vom putea funcționa. Lenea trebuie înlăturată. Nu cred că este un efort prea mare. Organizația Slatina, ca și catalizator al mișcării liberale, trebuie reformată și, cu siguranță, cât eu voi fi președinte, acest proces va continua. Voi face tot ceea ce îmi va sta în putință, chiar dacă îmi va fi greu, ca să nu se oprească acest lucru. Este singura noastră șansă pentru a câștiga”.

 Un discurs aplaudat, care a reiterat idea superiorității morale a PNL, un partid venit din istorie care a făurit România Mare și a dat țării noastre, în epocă, noblețea care i se cuvenea… Se speră că luptele interne din PNL Olt vor înceta, iar partidul, in inegrum, va pune capăt dominației pesediste, care durează de aproape trei decenii…

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/credeti-ca-in-psd-nu-sunt-tabere-sunt-dar-ei-se-cearta-dupa-ce-castiga-nu-ca-noi-inainte/