Print this Post


Creșă nouă pentru copiii caracaleni – construită de americani

Vineri, 14 decembrie a.c., va avea loc inaugurarea unei noi creșe finanțată de Ambasada Statelor Unite și Biroul de Cooperare Militară. Vor participa oficiali ai Ambasadei SUA la București și ai Armatei Americane, printre care și adjunctul șefului misiunii diplomatice al SUA în România, Abigail Rupp, precum și reprezentanți ai Armatei Statelor Unite ale Americii. Nu vor lipsi nici reprezentanți ai autorităților locale și județene.

cresa caracal suaValoarea investiției fără TVA, potrivit autorizației de construire, este de 310.000 lei, investiție ce se întinde pe un teren de 2.000 de metri pătrați.

Locația creșei este situată spre marginea orașului, deoarece aici terenul era intabulat. Ulterior, aici vor fi amenajate un loc de joacă pentru copii și o parcare.

Aici, vor lucra un asistent medical, cu jumătate de normă, cinci educatori puericultori și cinci îngrijitori. De asemenea, cu jumătate de normă vor fi un post de medic și unul de administrator. Hrana copiilor va fi contractată printr-o firmă de catering, deoarece, la creșă, nu există bloc alimentar.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/cresa-noua-pentru-copiii-caracaleni-construita-de-americani/