Print this Post


Cristian Bircea, membru al Biroului Politic Județean ALDE Olt: Cât despre conducerea centrală a ALDE, o așteptăm în teritoriu!

D-le Bircea, iată, că în ciuda experienței dvs. politice, a discursurilor bine articulate din mass-media, a profesionalismului dvs., după un sfert de secol de politică liberală, sunteți, astăzi, pe dinafară. Pe cine ați deranjat?

Nu sunt deloc pe dinafară. Sunt membru al Biroului Politic Județean, sunt unul dintre fondatorii acestui partid, din momentul în care o mână de oameni din fostul Partid Liberal Reformator și fostul Partid Conservator au decis înființarea acestuia.

Am trecut, zic eu, onorabil prin alegerile locale și cele parlamentare, fapt ce a confirmat existența și vizibilitatea acestui partid.

Gestul de a propune un nou birou municipal, cu un nou președinte, altul decât persoana mea, îl consider o mișcare politică, de revitalizare a activității acestui organism și de liniștire a unor veleități.

bircea linia intaiCum se face că un nou venit în ALDE, și aici mă refer la Marius Bălașa, pedelist, liberal, aldist (unii spun că a fost chiar și uneperist) a fost atât de repede promovat în fruntea ALDE Slatina?

Este o soluție până la organizarea de alegeri, primele, în cadrul Organizației Municipale Slatina a Partidului Alianța Liberalilor și Democraților.

În partidul dvs. există noțiunea de meritocrație?

Eu, așa vreau să cred!

Prin această retrogradare politică, vă este teamă că vă veți pierde și funcția administrativă de la Compania de Apă Olt?

Nu este o retrogradare politică, având în vedere că sunt membru al Biroului Politic Județean. În plus, nu vad legătura cu subiectul.

Ce aveți de gând să faceți, în continuare, din punct de vedere politic?

Sunt un membru tenace, dar în același timp responsabil și disciplinat.  Activez în continuare în toate structurile locale și județene, fără nici un fel de problemă.

Care este mesajul dvs. pentru opinia publică, dar și pentru conducerea centrală a ALDE?

Să aibă încredere în continuare în mine și în colegii mei. Partidul Alianța Liberalilor și Democraților s-a înființat ca o alternativă serioasă la Partidul Național Liberal și sper să rămână așa.

Cât despre conducerea centrală a ALDE, o așteptăm în teritoriu!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/cristian-bircea-membru-al-biroului-politic-judetean-alde-olt-cat-despre-conducerea-centrala-a-alde-o-asteptam-in-teritoriu/