Print this Post


CUM VA IEȘI MARIUS OPRESCU DIN CUMPĂNA ISTORICĂ ÎN CARE SE AFLĂ PSD?

Fără îndoială, Marius Oprescu, prim-vicepreședinte al PSD și președinte al CJ Olt, este un politician foarte experimentat. De abilitatea și măiestria lui politică s-au lovit brutal și fostul senator Ion Toma, dar și alți lideri social-democrați din Olt care, ori au plecat spre alte zări senine, ori au rămas la PSD și s-au supus cu evlavie în fața șefului, așternându-i acestuia covorul roșu.

Deși foarte tânăr, pentru demnitățile pe care le-a ocupat și le ocupă, Marius Oprescu a ieșit biruitor din toate încercările la care a fost supus, din toate uraganele politice prin care a trecut, domnia-sa urmându-și, în litera și spiritul adevăratei colegialități, președintele – adică pe ex-vicepremierul, senatorul și, încă, președintele PSD Olt, Paul Stănescu.

Istoria, însă, nu se pliază, întotdeauna, pe vrerile politicienilor noștri de toate zilele și nopțile, jucându-le acestora diferite feste care, ori îi scoate de pe scenă, ori le oferă posibilitatea să demonstreze maselor largi populare că sunt cu adevărat români și bărbați politici, asumându-și decizii care vor rămâne în memoria locurilor.

Toată lumea știe că, în războiul fratricid dintre Dragnea și Paul Stănescu, Marius Oprescu și-a exprimat deschis punctele de vedere, înclinând balanța spre mentorul și prietenul său Paul Stănescu, lansând în eter, clar, ca apa de izvor, ideea că nu îmbrățișează practicile politice ale cuplului Dragnea-Vâlcov.

marius oprescu li 751Acum, în acest moment al adevărului, când Paul Stănescu se află în afara ecuației politice guvernamentale, stupul guvernului PSD fiind invadat de diferite lăcuste roșii, Marius Oprescu pare a fi într-o cumpănă politică majoră. Ce să facă: să urmeze calea prefigurată de Stănescu, care duce la partidul plagiatorului Victor Ponta sau să rămână fidel orientării discreționare configurate de Dragnea și Vâlcov, orientare antipopulară, care poate duce partidul, în curând, cu oiștea în gard?

Ca șef al județului Olt și al celor peste 100 de primari pesediști, a pleca în brațele lui Ponta e o sinucidere rapidă. A rămâne în fieful lui Dragnea și al acoliților lui e o sinucidere ceva mai lentă, dar tot sinucidere se cheamă. Gândirea hemiplegică, de tip Apaca, promovată de cupletul Dragnea-Vâlcov, nu pare să mai aibă, în fața românilor, succesul pe care l-a avut PSD, la ultimele alegeri, iar stilul de trădător al lui Ponta, cel care atunci când a eșuat politic, a început să dea totul din…casă, nu-l caracterizează pe Marius Oprescu, care e mai educat și decât Ponta, și decât Dragnea și, mai ales, decât Vâlcov.

Aflat, așadar, la răscruce de vânturi, Marius Oprescu trebuie să ia o decizie politică în favoarea județului nostru, în general, dar și una în favoarea comunităților conduse de primarii PSD, în special, primari care se simt abandonați, în acest moment. Greu, foarte greu să iei o decizie, luând în calcul situația explozivă din PSD. Nu mă îndoiesc, însă, de înțelepciunea lui Marius Oprescu… Dacă va ieși cu bine din această cumpănă istorică a PSD, el se va califica pentru orice post în Parlamentul și chiar în Guvernul României. Vom trăi și vom vedea… Succes, Marius Oprescu!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/cum-va-iesi-marius-oprescu-din-cumpana-istorica-in-care-se-afla-psd/

5 comments

Skip to comment form

 1. Marin TULUS

  Gigele,nu cunosti realitatea nici juridica , nici faptică; eu nu am inselat niciun om ,am luptat pt.dreptate, am luptat. impotriva hotiei,,impotriva unor indivizi care au inselat oamenii prin promisiunile lor si au făcut legi strâmbe, nedemocratice!Studiile mele nu au fost anulate de nimeni,iar sentinta pe care am primit-o incă din anul 2012 confirmă calitatea mea.Numai că nu am avut o justitie(cu exceptia unor judecatori care au caracter) a statului de drept, ci unii dintre ei sunt doar clanuri..Noi, avocatii inscrisi la Bota,suntem persecutati de Sistemul odios precum disidentii politici! Si atunci ce fel de legislativ si mai ales ce putere judecatoreasca avem?!Acest lucru le demonstrez tuturor pt. a face dreptate si a demonstra că Romania nu este stat de drept,ci stat de clan, iar actuala Putere este de rea credință care nu face decât să perpetueze un sistem criminal!Ce avocat este acela făcut de SRL?uri?!In ce stat suntem dacă profesiile se dau de asemenea clanuri? De fapt,așa cum procedeaza indivizii politici care strigă:,, Jos statul paralel! și care au acaparat puterea si institutiile statului, transformandu/le in SRL-uri unde angajează pe cine vor ei!Iar tu, Gigele ,sa ti dai numele, bai indiividule!Și când ți/o crăpa mintea să ne dai și nouă o țandără! Se vede ca esti din gasca celor care nu vă place dreptatea si trăiți precum viermii…….
  Insăsi oamenii PSD/ului care mă cunosc (pt. că nu am fost o târâtură a societății ,am fost om politic- nu ca acesti indivizi -si am fost si redactor la această publicatie) imi spun că asemenea oameni ,precumcei de care vorbim , nu au făcut (si nu au dorit!) o reformă a societății,a statului, desi au avut majoritatea nu mai pot fi la conducerea Romaniei, dar si a PSD/ului, spun ei! Oare toti suntem prosti?

 2. Marin TULUS

  Gigele, eu nu am inselat niciun om ,am luptat pt.dreptatte, am luptat. impotriva hotiei ,impotriva unor indivizi care au inselat oamenii prin promisiunile lor si au făcut legi strâmbe nedemocratice!studile mele nu au fost anulate de nimeni,iar sentinta pe care am primit/o incă din anul 2012 confirmă calitatea mea.,Numai că nu am avut o justitie(cu exceptia unor judecatori care au caracter) a statului de drept, ci unii dintre ei sunt doar clanuri..Noi, avocatii inscrisi la Bota,suntem persecuati de Sistemul odios precum disidentii politici! Acest lucru le demonstrez tuturor pt. a face dreptate si a demonstra că Romania nu este stat de drept,ci stat de clan, iar actuala Putere este de rea credinta!Ce avocat este acela făcut de SRL?uri?!In ce stat suntem dacă profesiile se dau de asemenea clanuri? De fapt,așa cum procedeaza indivizii politici care striga:,, Jos statul paralel! și care au acaparat puterea si institutiile statului, transformandu/le in SRL-uri unde angajează pe cine vor ei!Iar tu, Gigele ,sa ti dai numele, bai indiividule! se vede ca esti din gasca celor care nu vă place dreptatea si trăiți precum viermii…….
  Insăsi oamenii PSD/ului care mă cunosc (pt. că nu am fost o târâtură a societății ,am fost om politic- nu ca acesti indivizi -si am fost si redactor la această publicatie) imi spun că asemenea oameni care nu au făcut o reformă a societății desi au avut majoritatea nu mai pot fi la conducerea Romaniei dar si a PSD/ului! Oare toti suntem prosti?!

 3. gigel

  cum se pare ca si tu , Tuluș , ai scapat de pedeapsa penala, pardon , nu ai scapat de pedeapsa penala , ai scapat de puscarie pentru ca te dadeai drept avocat si inselai oamenii !!! =)))))
  asta ti-a mai ramas , sa scrii pe aici , ca de inselat oamenii acum….trebuie sa stai la rand

 4. Marin TULUS

  eroare:exclus din postul de consilier local

 5. Marin TULUS

  da, a scapat de pedeapsa penala, rod se pare al Mafiei din justie/cerem CSM sa verifice toate actele de procedura-dar Omul este abil in sensul ca gandeste cum sa le fie lor bine!Dar ,nouă, poporului, cum ne este?La data cand m-a exclus din PNTCD si din functia de primar unul dintre inlocuitorii mei, om de serviciu la Scoala a spus ca secretara si viceprimarul au venit insotiti de un reprezentant de la Consiliul Judetean si dupa descriere ar fi fost acest individ.I/am scris lui Paul Stanescu,atunci pres. CJ, care nu a negat si nici nu a oferit prea multe detalii. In joc ar fi fost poligonul militar preluat de mine ca primar de la MApN care la aceasta oră nu se stie cine il administreaza dar sunt semne ca acesta este in administrarea clanurilor PSD.Voi reveni…..

Comments have been disabled.