Print this Post


Cursuri de Prim Ajutor pentru cetățenii județului Olt

Biblioteca Județeană „Ion Minulescu” din Slatina va găzdui, luni, 15 aprilie a.c., deschiderea oficială a proiectului ce vizează organizarea, timp de un an, cursuri de prim ajutor de bază pentru comunitatea locală din Slatina și din județul Olt. Proiectul este organizat de Corpul Național al Polițiștilor, în parteneriat cu Poliția Municipiului Slatina, Crucea Roșie, Filiala Olt și Biblioteca Județeană Olt Ion Minulescu.

Vor fi prezente oficialități locale și județene, directori de instituții și reprezentanți ai Corpului Național al Polițiștilor. Formatorul în acordare prim ajutor este Viorel Teacă, pe care îl recomandă experiența profesională și pregătirea în domeniul medical, acesta lucrând în cadrul Ministerului Afacerilor Interne și, în timpul liber, fiind voluntar al Crucii Roșii.

viorel teaca cursuri netViorel Teacă este absolvent al Școlii de Poliție „Nicolae Golescu” Slatina,  promoția 1996, absolvent al Facultății de Drept „Constantin Brâncuși” promoția 2007 și absolvent al Școlii Postliceale Sanitare „Carol Davila”. De asemenea, deține un Certificat de Formator în domeniu.

Între anii 2014 și 2017, Viorel Teacă a acumulat experiență în domeniul medical, cu peste 5000 de ore lucrate în domeniu, cursuri de formare profesională în acordare Prim Ajutor, certificate obținute în Marea Britanie, în urma cursurilor de perfecționare efectuate, cursuri în acordare Prim Ajutor în România, la Crucea Roșie, respectiv SMURD, alte cursuri certificate, ca asistent medical cu drept de liberă practică în Marea Britanie. Până în prezent, a predat cursuri de Prim Ajutor sub emblema Crucii Roșii Olt, unde activează ca voluntar, la următoarele companii și instituții: Uzina Bekaert Slatina, Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă” Slatina, Liceul cu Program Sportiv Slatina, Inspectoratul Județean de Poliție Olt și Centrul de Formare și Perfecționare al Agenților de Poliție „Nicolae Golescu” Slatina etc.

Proiectul vizează salvarea de vieți omenești prin manevre certificate în  acordarea de Prim Ajutor de bază, pregătirea populației în caz de cutremur, pregătirea populației în a folosi defibrilatoare externe  semiautomate, accidente de circulație etc.

Cursurile de Prim Ajutor de bază se adresează tuturor persoanelor, indiferent de  vârstă, sex, religie, care își doresc să devină salvatori pentru semenii lor, după participarea la acest curs, neavând responsabilități din punct de vedere legal, ci doar   moral și civic.

Proiectul are în vedere achiziționarea de defibrilatoare externe  semiautomate și dotarea instituțiilor cheie din județul Olt, astfel că, în luna mai 2019, Clubul Rotary Slatina va organiza un bal caritabil având ca scop strângerea de fonduri pentru cumpărarea de defibrilatoare.

Necesitatea proiectului vine în urma numeroaselor cereri din partea profesorilor și elevilor din licee de renume din Slatina și din județul Olt, dar și a populației care dorește însușirea unor tehnici de bază în acordare de Prim Ajutor, România, din păcate, fiind la coada clasamentului în ceea ce privește cunoașterea acestor procedee în rândul populației civile.

Dragoș Sîrghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/cursuri-de-prim-ajutor-pentru-cetatenii-judetului-olt/