Print this Post


Curtișoara – Sărbătoarea Nucului a împlinit două decenii

După cum se știe, Sărbătoarea Nucului de la Curtișoara a căpătat o amploare deosebită, odată cu venirea tânărului primar Gheorghe Gănescu în fruntea comunității.

Așadar, dragi cititori, a XX-a ediție a acestei manifestări de suflet a curtișorenilor, devenită tradiție, s-a derulat duminică, 6 octombrie a.c., într-o atmosferă de mare sărbătoare, autoritățile celebrând astfel, ca de obicei, munca, obiceiurile, patriotismul și viața de zi cu zi a locuitorilor acestei străvechi așezări, care a împlinit, totodată, exact 530 de ani de la atestarea sa documentară.

ganescu si oprescu curtisoara 2019 1Veche vatră de cultură și civilizație, comuna Curtișoara este, astăzi, un exemplu viu despre ceea ce înseamnă administrație și respect pentru o comunitate, ea aflându-se într-un proces de modernizare susținut de către primarul Gheorghe Gănescu și echipa sa.

Reabilitată așa cum scrie la carte, Grădina de Vară a comunei a găzduit, așadar, și anul acesta, un eveniment festiv bine organizat de Primăria și Consiliul Local Curtișoara, locuitorii comunei dar și musafirii beneficiind de o seamă de surprize, în ceea ce privește prezența unor interpreți de seamă, dar și de prezența unor demnitari ai județului nostru precum: Marius Oprescu – președinte CJ Olt, Virgil Delureanu – vicepreședinte CJ Olt, Renică Diaconescu și Siminica Mirea – senatori de Olt, Silviu Neacșu – fostul prefect al județului Olt, Marius Iancu – deputat de Olt, Florin Barbu – șeful ANIF și prof. Ion Bozgă.

Încă de la primele ore ale dimineții, manifestarea a demarat cu un concurs de cai, apoi a continuat cu un meci de fotbal, între echipele Oltul Curtișoara și Viitorul Osica de Sus, victoria revenindu-le gazdelor cu scorul de 4-0.

ganescu curtisoara 2019 0După ora 13.00, pe scena Grădinii de Vară au urcat soliștii de la Doina Oltului, Ansamblul Popular „Flori de Măr” din localitate, îndrăgita cântăreață de muzică populară Emilia Dorobanțu, fiică a comunei, Maria Ghinea, Neta Soare, Ioana Lăceanu, Ștefania Strejescu, Mădălina Drăgan, Florica Chircă, Gabriel Zăvoianu, Vasilica Dinu, Florina Dinu, Victorița Cică, Daniel Roșoga, Cătălin Bărbulescu, Carmen Budulan și Marian Toma. N-au lipsit celebrii Văru’ Săndel și Olguța Berbec.

Câteva cupluri, care au împlinit 50 de ani de căsătorie, au primit diplome și premii din partea administrației locale.

Președintele CJ Olt, Marius Oprescu, le-a urat multă sănătate locuitorilor comunei, a felicitat echipa administrativă a acestei frumoase localități și a promis, în continuare, sprijinul administrației județene.

Sărbătoarea Nucului s-a încheiat seara târziu, conform tradiției, cu un foc de artificii.

Dumitru Sârghie 

ganescu si oprescu curtisoara 2019 2

ganescu curtisoara 2019 02

ganescu curtisoara 2019 3

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/curtisoara-sarbatoarea-nucului-a-implinit-doua-decenii/

1 comment

  1. ..

    Stiti cine a plantat nucii la Curtisoara?Acest lucru s-a facut la ordinul fostului prim secreta Constantin Sandu,care avea o pasiune deosebita pentru infiintarea de plantatii pe plaiurile pusti oltenesti,podgarii si livezi.Urmsasii de dupa 89 ce-au facut? Au ras totul !La festivisme nu ne intrece nici dracul si inventam tot felul de festivaluri ale prazului ,usturoiului s a m d .SICTIR!

Comments have been disabled.