Print this Post


Curtișoara. Sărbătoarea Nucului – ediția a XVII-a

Cetățenii comunei Curtișoara au îmbrăcat straie de sărbătoare duminică, 2 octombrie, pentru a participa la cea de-a XVII-a ediție a evenimentului „Sărbătoarea Nucului”, dar și pentru a marca împlinirea a 527 de ani de atestare documentară a localității.

Cu mic, cu mare, s-au strâns în Grădina de Vară din Curtișoara, locul unde gazdă a fost primarul Gheorghe Gănescu. Alături i-au fost Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt, Virgil Delureanu – vicepreședintele CJ Olt, doctorul Renică Diaconescu, Cătălin Rotea – directorul Evidenței Persoanelor, deputatul Daniel Bărbulescu și Ion Bozgă – directorul USAMV Slatina.

ganescu sarbatoare curtisoaraSărbătoarea a debutat cu un concurs de cai, urmat de meciul de fotbal dintre echipele Oltul Curtișoara și Recolta Stoicănești, meci câștigat de gazde.

Apoi, pe scena amenajată în Grădina de Vară au urcat Ansamblurile Folclorice „Flori de măr” din Curtișoara și „Poarta Olteniei” al Grupului de Acțiune Locală Ghimpețeni.

Ca în fiecare an, 22 de cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie au primit, din partea lui Gheorghe Gănescu diplome și flori.

ganescu sarbatoare curtisoara 2Sărbătoarea a continuat cu momente artistice susținute de soliștii vocali, dansatorii și orchestra Ansamblului Profesionist „Doina Oltului” din Slatina. Voia bună a mai fost întreținută de îndrăgiții interpreți de muzică populară Maria Ghinea, Ileana Lăceanu, Neta Soare, Marinela Dobrițoiu, Ion Crețeanu, Cătălin Bărbulescu, Gabriel Zăvoeanu, Marian Toma și Daniel Roșoga. Invitații speciali ai acestei ediții a sărbătorii au fost Constantin Enceanu și Alina Emilia Dorobanțu.

Primarul Gheorghe Gănescu nu i-a uitat nici pe cei mici, pentru care a amenajat un loc de distracții, dar și diverse tarabe cu suveniruri.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/curtisoara-sarbatoarea-nucului-editia-a-xvii-a/