Print this Post


D-na senator Siminica Mirea îl ia la întrebări pe ministrul Agriculturii

Așa cum deja ne-a obișnuit, în mandatul său, dna senator de Olt, Siminica Mirea, își respectă fișa postului, neuitând niciodată că ea îi reprezintă pe cei care au trimis-o în Parlament , dar și interesul general al națiunii. Recent, dna Siminica Mirea, de la tribuna Parlamentului României, l-a luat la întrebări pe ministrul Agriculturii, cu privire la aplicarea unitară a Legii 231/2018… Răspunsul ministrului Petre Daea nu s-a lăsat prea mult așteptat:

siminica mirea parlament li„Referitor la întrebarea dumneavoastră, având ca obiect „aplicarea unitară a Legii nr.231/2018, precizăm faptul că întrebarea vizează aplicabilitatea prevederilor Legii nr. 231/2018, în sensul clarificării aspectelor referitoare la emiterea titlurilor de proprietate asupra terenurilor aferente locuințelor care nu au fost cooperativizate pentru deținătorii sau moștenitorii acestora, în condițiile legii menționate mai sus.

În conformitate cu dispozițiile Hotărârii Guvernului nr. 30/2017, menționăm faptul că nu intră în atribuțiile Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale cererile având ca obiect soluționarea aspectelor referitoare la reconstituirea sau constituirea drepturilor de proprietate în condițiile Legii nr. 231/2018, sens în care apreciem faptul că obiectul întrebării formulate excedează sferei de competență a ministerului”.

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/d-na-senator-siminica-mirea-il-ia-la-intrebari-pe-ministrul-agriculturii/