Print this Post

Daniel Bărbulescu, director CRFIR 4 SV Oltenia:

Dacă va fi în Slatina și drumurile noastre ni se vor intersecta, voi ciocni un ou roșu cu Darius Vâlcov!

Domnule Bărbulescu – iată că, deși mi se crease impresia că s-a spălat pe mâini de domnia voastră, PSD vă instalează în funcția de director general adjunct la Centrul Regional al AFIR Craiova (Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale). Putem spune că această promovare (venită cam târziu, ce-i drept) este o veritabilă sinecură politică?

Domnule Sârghie, eu iau acest lucru ca pe o provocare personală. După experiența dobândită în mediul privat, ca avocat specializat pe drept comercial, apoi cei 8 ani de demnitate publică din Parlamentul României, consider că pot să am o contribuție semnificativă la un domeniu sensibil pentru județul Olt, un județ cu o pondere agricolă și rurală însemnată.

daniel barbulescu 695Cu ce sentimente preluați această funcție… Chiar vă pricepeți și la acest domeniu sau veți învăța din mers?

Am intrat într-o instituție grea, dar unde lucrează veritabili profesioniști, care știu foarte bine ce au de făcut. Este probabil ultimul exercițiu bugetar al Uniunii Europene, în care se pot accesa fonduri generoase pentru mediul rural, deci trebuie să fim cât mai eficienți în ceea ce privește absorbția acestora. Satul românesc trebuie ajutat să se dezvolte, iar Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, condusă tot de un oltean, Adrian Chesnoiu, este instituția în măsură să facă acest lucru.

Nimeni nu le știe pe toate, dar am lucrat de-a lungul timpului cot la cot cu primarii din nordul județului, studiind ghidurile consultative pentru beneficiarii publici, încercând să găsim cele mai viabile proiecte pentru comunitățile noastre. Ceea ce pot să vă spun este că încep acest nou proiect cu bună-credință, cu speranța că nu o să îi dezamăgesc pe cei care au avut încredere în mine și dorința de a ajuta cât mai mult județul Olt.

Fiți sincer, dacă nu primeați această funcție, aveați de gând să intrați în Opoziție?

Eu sunt un om de echipă. Și, la fel ca la sport, antrenorul, atâta timp cât are rezultate, este cel care decide lotul, titularii și rezervele. Oricine se antrenează cât mai mult, ca să prindă prima echipă. Nu ceri transferul la prima problemă care apare…

Cum catalogați atitudinea fostului dvs. coleg de partid, Andrei Iordache, care a părăsit PSD, a falimentat PNL Slatina și – vai! – s-a întors înapoi la cușca PSD, ca vulpea argintie a poetului Evgheni Evtușenco, considerând că în captivitatea PSD e mai sigură viața decât în libertatea conferită de PNL. Mai clar, te lași umilit de PSD, dar îți primești zilnic tainul, în cușcă…

Sincer, cred că Andrei are valoare politică și profesională. Uneori, în politică, ca și în viață, ai nevoie și de un pic de noroc și de un dram de inspirație.

Acum că ați luat oxigen, văzând că partidul pe care l-ați slujit cu devotament nu v-a uitat, dimpotrivă, mai puteți avea păreri personale, așa cum părea că le aveți, când PSD nu vă mai băga în seamă?

Dacă am învățat ceva din experiența ultimilor ani, este faptul că libertatea de opinie aduce avantaje pe termen lung, nu obediența absolută! Timpul va dovedi că mă voi ține de cuvânt!

Credeți că Olguța Vasilescu, după aberațiile pe care le-a comis cu Legea majorărilor de salarii va mai face mulți pureci la Ministerul Muncii, după ce Sindicatele i-au cerut demisia, iar Dragnea a făcut pași mari înapoi, conștientizând că proiectul Olguței nu se poate susține, e nerealist?

Cred cu tărie că o lege a salarizării unitare este imperios necesară, pentru că discrepanțele între categorii socio-profesionale similare din sistem sunt uriașe. Nu știu dacă proiectul Olguței este cel mai bun, dar cineva trebuie să ia taurul de coarne și să înceapă de undeva. Nimeni nu poate mulțumi pe toată lumea, dar o lege bazată pe principii clare și sănătoase se impune.

Dar să revenim la gânduri mai puțin politice… Unde veți petrece Sărbătorile Pascale?

Acasă, la Slatina, în sânul familiei, alături de toți cei dragi.

Ce preferințe culinare aveți în astfel de momente speciale?

Sunt conservator, de sărbători nu îmi plac experimentele, merg pe bucătăria tradițională românească, neapărat miel asezonat cu țuică de Bărăști și cabernet de Sâmburești… Să îmi aduc aminte de clipele frumoase și de prietenii din nordul județului Olt.

Veți ciocni un ou roșu și cu Darius Vâlcov?

Daca va fi în Slatina și drumurile ni se vor intersecta, voi ciocni un ou roșu cu Vâlcov! Nu văd de ce nu! Sincer, îmi doresc să se liniștească și să își rezolve cât mai repede încercările prin care trece! Știu că este un om puternic.

Ce mesaj aveți pentru locuitorii județului Olt prilejuit de Sărbătorile de Paști?

Un mesaj de liniște și de pace. Doresc tuturor locuitorilor județului Olt bucurie în inimă, sănătate și Sărbători pline de Lumina Învierii!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/daca-va-fi-in-slatina-si-drumurile-noastre-ni-se-vor-intersecta-voi-ciocni-un-ou-rosu-cu-darius-valcov/

1 comment

  1. ap

    Eu sper sa ai drumuri intersectate cu Bercea Mondialul, dar mai e putin de asteptat. Sinecurist imputit !!!

Comments have been disabled.