Print this Post


Danemarca și Portugalia – 200 de locuri de muncă în agricultură

Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă, prin intermediul Serviciului EURES din cadrul AJOFM Olt, promovează oferta unui angajator din Danemarca de 200 locuri de muncă (100 locuri pentru Danemarca și 100 de locuri pentru Portugalia), pentru munca sezonieră, cules de mazăre, campania 2019.

Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas. Compania promovează respectul reciproc, responsabilitatea și încrederea reciprocă între lucrători. Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare.

mazareDurata contractului, pentru Danemarca, va fi iunie – octombrie 2019, cu un program de lucru 30-40 ore, 6 zile/săptămână; iar pentru Portugalia, contractul va fi pentru perioada martie – iunie 2019, program de lucru 30-40 ore, 6 zile/săptămână.

Pentru Danemarca, cazarea se face în rulote, în camping, fiind disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul dus-întors Romania-Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contracost, pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă.

Pentru Portugalia, cazarea se face în case echipate cu toate utilitățile. Taxa de cazare plătită de lucrător/lună este de 100-120 euro, incluzând utilitățile. Transportul dus-întors România-Portugalia este plătit de angajator, urmând să recupereze banii din salariile plătite angajatului. Transportul de la locul cazării, la locul de muncă este gratuit, fiind asigurat de către angajator.

În Danemarca, plata muncii va fi în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0,6 euro brut/kg+12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației daneze. Mai multe informații despre impozite: http://www.skat.dk.

În Portugalia, plata muncii este în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul minim/lună/persoană, pentru 173 de ore de lucru, este de 700 euro brut. Dacă se culege mai mult de 1950 kg în 173 de ore, se va plăti, pentru fiecare kg. cules în plus, 0,30 euro/kg, ca bonus. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu conform legislației portugheze.

Persoanele care vor să obțină unul dintre cele 200 de locuri de muncă oferite, trebuie să aibă vârstă minimă de 18 ani; să aibă cunoștințe de limba engleză – nivel minim, dar nu este obligatoriu, să fie dispuși la muncă fizică grea, indiferent de climă.

Candidații trebuie să trimită, până pe data de 10 decembrie 2018, un CV model EUROPASS, în limba  română sau engleză, cu poză inclusă, pe adresa de e-mail: work@greenpeas.dk. Preselecția CV-urilor aplicanților se va face de către angajator, apoi se va proceda la  invitarea la selecție a persoanelor, în timp util, de către consilierii EURES. Detalii referitoare la data, locul și programul selecției vor fi trimise NUMAI persoanelor invitate. Nu sunt admise alte persoane la interviu.

Instrucțiunile de aplicare se găsesc pe website-ul: www.My-greenpeas.com.  Selecția va avea loc în prima jumătate a lunii decembrie, la Slatina.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/danemarca-si-portugalia-200-de-locuri-de-munca-in-agricultura/