Print this Post


Daniel Tudor, viceprimar Scornicești: Orice administrație din țara asta are nevoie de funcționari bine pregătiți

D-le viceprimar, iată că suntem la puțin timp după alegerile locale, iar prin hotărârile luate de Consiliul Local, sunteți viceprimarul orașului Scornicești. Cu ce gânduri ați plecat la drum?

Am plecat la drum cu gânduri bune și curate, pentru ca, în următorii patru ani de zile, echipa administrativă a Primăriei Scornicești să poată merge cu fruntea sus. Să nu ne fie teamă să ieșim, cu drag, printre oameni. Așa cum, de altfel, ați arătat în publicația d-voastră, împreună cu primarul Ion Prioteasa, avem în vedere reabilitarea Stadionului „Viitorul”, pe care îl vom transfera Companiei Naționale de Investiții, pentru a administra lucrarea, urmând ca, la finalizarea acesteia, această arenă sportivă, oarecum simbolică pentru noi, să revină comunității. De asemenea, vom susține Proiectul „Case pentru tineri”, demarând cât mai repede posibil construirea a 36 de unități locative – apartamente și garsoniere. Avem, astfel, în vedere păstrarea tineretului în Scornicești, căutând, totodată, să le creăm locuri de muncă pe plan local. Vom demara, de asemenea, și alte investiții, cu privire la construirea unui parc în fața stadionului și un mini-stadion cu gazon artificial și un alt parc, în fața Băncii Raiffeisen.

daniel tudor viceprimar scornicestiVom îmbunătăți iluminatul public și vom avansa niște proiecte în direcția asfaltării drumurilor județele, care traversează orașul Scornicești, precum și investiții pentru dezvoltarea rețelelor de apă și canalizare în Piscani, Mărgineni, Jitaru, Bircii, Chițeasca, Teiuș și Mogoșești.

Mărturisesc, sincer, că – în calitatea mea de liberal, aștept ca următorul guvern, care se va crea după alegeri, să accelereze reformele din administrația publică, să depolitizeze structurile administrative, să elimine clientelismul politic și tentația corupției, pentru o gestionare cât mai coerentă și corectă a carierei funcționarilor publici.

Orice administrație din țara asta are nevoie de funcționari bine pregătiți. Ori acest lucru nu poate să-l îndeplinească decât un guvern liberal, care trebuie să elimine procedurile greoaie, lipsa de transparență, de capacitate administrativă și profesionalism în aplicarea diferitelor politici administrative. Această reformă nu convine adversarilor noștri din PSD, însă trebuie făcută și – repet – ea nu poate fi făcută, fără politici liberale radicale.

Cu aceste intenții am plecat la drum, d-le ziarist!

Cine sunteți, de fapt, d-voastră?

Mă numesc Daniel Tudor, sunt din satul Bircii, orașul Scornicești. Sunt născut la data de 24 iulie 1981, căsătorit, doi copii – fată și băiat, pe nume Denisa și Iannis. Am terminat Liceul din Scornicești, am urmat o școală post-liceală, iar acum urmez cursurile de Management ale Universității București. Am fost șef de fermă la o companie privată, având, în permanență, contact cu oamenii. Am manageriat o societate privată, așa că știu rostul administrării unei societăți. Fac de șase ani politică liberală, PNL fiind singurul partid care mă reprezintă. Ca model politic, îl am pe Costel Moisescu, președintele PNL Scornicești, un politician pragmatic, profesionist și om de cuvânt.

De ce PNL și nu alt partid, având în vedere că orașul Scornicești este o creație comunistă, izvorâtă din faptul că este locul de naștere al lui Nicolae Ceaușescu…

După cum, desigur știți și d-voastră, prin anii ’92-’93, BBC-ul anunța că orașul lui Ceaușescu are primar liberal. Și de atunci, până în prezent, a tot avut primari liberali… A fost ca o descătușare… Ca o replică la istoria comunistă, liberalismul fiind aici mai puternic decât în alte zone ale județului Olt.

Am ales PNL pentru oamenii din acest partid, pentru spiritul lor de inițiativă, pentru libertatea de exprimare din acest partid, pentru ideea de proprietate privată, de societate bazată pe o economie capitalistă, pentru ideea respectării drepturilor și libertăților oamenilor… Asta înseamnă liberalismul, în câteva cuvinte.

Cât îl privește pe d-l Costel Moisescu, el este ca un Mourinho al politicii de la Olt. Pentru mine, este tot: și prieten și un exemplu politic de urmat.

Sunteți compatibil cu actualul primar Ion Prioteasa?

Acesta este și atuul meu. Fiind la început de drum, d-l Ion Prioteasa este farul meu călăuzitor, în administrație, există compatibilitate între noi, o compatibilitate a ideilor, însă eu am multe de învățat de la domnia-sa. Pentru că Ion Prioteasa lucrează cu transparență în ceea ce mă privește, consider că acest lucru îmi conferă un mare sprijin pentru viitorul meu politic și administrativ.

Apropo, vă bate gândul ca, în viitorul apropiat, să fiți primarul acestui oraș?

Este prea devreme, pentru a da un răspuns în această direcție. Nu exclud, însă, acest lucru și sper ca – în viitorul apropiat (cum spuneți d-voastră) să dovedesc faptul că merit să candidez pentru Primăria orașului meu. Repet, am lângă mine un primar și un prieten, care mă ajută și de la care am ce învăța.

Mulțumesc, d-le viceprimar!

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/daniel-tudor-viceprimar-scornicesti-orice-administratie-din-tara-asta-are-nevoie-de-functionari-bine-pregatiti/