Print this Post


De 8 Martie – Tudor Udrescu, primarul Orașului Piatra-Olt, devine ambasadorul întăririi prieteniei dintre județele Olt și Vâlcea

Ziua Internațională a Femeii a fost celebrată și la Piatra-Olt, chiar în sala de ședințe a sediului primăriei din localitate. O surpriză, cu totul și cu totul deosebită, a constituit-o demersul poetului Constantin Triță (fiu al locurilor), care a pus la cale o întâlnire de suflet între reprezentanții autorităților locale (primarul Tudor Udrescu, viceprimarul Nicușor Rada și secretarul Petrișor Staicu) și profesorul universitar Nicolae Dinescu, director al Academiei Olimpice Române Filiala Vâlcea (AORFV), Zenavia Zamfir (președinta Ligii Femeilor Creștin-Ortodoxe Vâlcea și reprezentantă a Bibliotecii «Antim Ivireanul» Rm.-Vâlcea), alături de poeții Nicolae Nistor (membru în conducerea Societății Culturale Anton Pann) și, Marian Bărăscu – președintele Asociației Culturale Rusidava din Drăgășani. A fost invitat, de asemenea, ziaristul Dumitru Sârghie…

Anca Crânguș (directorul Școlii Gimnaziale Piatra-Olt) și Magdalena Stelea (directorul Liceului Tehnologic Piatra-Olt) au pus la punct o frumoasă manifestare culturală, de muzică și poezie, închinată femeilor din Olt și de pretutindeni.

Clasa de Instrumente populare a Școlii Populare de Arte și Meserii Slatina, Secția Piatra-Olt, condusă de maestrul Liviu Enache, s-a întrecut pe sine, dăruindu-le celor prezenți un spectacol de zile mari.

 Au citit poeme dedicate femeii Constantin Triță, Nicolae Nistor, Marian Bărăscu și Dumitru Sârghie.

manifestare piatra olt 1Directorul Academiei Olimpice Române Filiala Vâlcea (AORFV), prof. drd. Nicolae Dinescu, dimpreună cu autoritățile locale din Piatra-Olt au pus bazele Clubului Olimpic «Prof. Univ. Dr. Ion Lica», având drept principal scop promovarea valorilor olimpismului, prin activități de învățământ, sportive și cultural-artistice.

De asemenea, prof. Nicolae Dinescu a oferit autorităților citate mai sus, dar și celor două reprezentante ale învățământului din Piatra-Olt, medalii, plachete și diplome din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, Academia Olimpică Română, filiala Vâlcea, Universitatea Spiru Haret, pentru contribuția adusă în sprijinul culturii, al artei și spiritualității românești, pentru educarea tinerei generații în direcția practicării sportului și a promovării spiritului național și olimpic.

Aceste medalii, plachete și diplome, conferite în sensul întăririi și dezvoltării colaborării și prieteniei dintre cele două județe, Vâlcea și Olt, au fost însoțite de tricouri albe cu sigla COSR.

A fost o atmosferă de caldă și sinceră prietenie, cultivată de prof. Nicolae Dinescu și întreținută de primarul Orașului Piatra-Olt Tudor Udrescu, unul dintre primarii care fac cinste județului nostru.

LINIA ÎNTÂI

manifestare piatra olt 2

Permanent link to this article: http://linia1.ro/de-8-martie-tudor-udrescu-primarul-orasului-piatra-olt-devine-ambasadorul-intaririi-prieteniei-dintre-judetele-olt-si-valcea/