Print this Post


DE ZIUA TA, FEMEIE DRAGĂ…

Ziua de 8 martie ne plasează, an de an, pe fiecare dintre noi, într-o mundus sensibilis, încărcată de primii fiori de umanitate, stabilită prin relația atât de specială pe care, cu toții i-o datorăm Femeii prin excelență, Mamei, în special.

Trăim o explozie de manifestări ale celebrării femeii, dar fiecare se realizează diferit, aproape unic. O astfel de manifestare, așezată sub genericul De ziua ta, Femeie dragă… s-a desfășurat și la Colegiul Tehnic „Matei Basarab” Caracal, în Sala de Festivități a liceului. Publicul a fost unul generos, asigurat de elevi și, cum era firesc, de doamnele profesoare și cadre didactice auxiliare, care s-au bucurat de un program cultural-artistic variat, coordonat și prezentat cu grație de doamna profesoară Adriana Barbu. Momentele de lirism au avut o consistență deosebită și au fost dedicate cu sensibilitate, gingășie și trăiri speciale femeii, de către elevii coordonați de doamnele și domnii profesori Ramona Toloș, Ramona Mieilă și Mihai Sîrbu, iar poemul Definiție, semnat de d-l prof. Pimen Ionescu a sublimat emoții și a „suspendat” în clipe de grație vremea și vremurile.

CARACAL 8 MARTIE 2017 2 liO „acordare” cu vremurile și cu importanța femeii în timp și pentru evoluția societății actuale sub toate aspectele ei a fost realizată prin intermediul unui material PPT intitulat Femei celebre din România. Astfel, elevii au putut afla informații prețioase despre femei ca: Sarmiza Bilcescu, Ana Aslan, Elena Caragiani- Stoenescu, Elvira Popescu, Florica Bagdasar, Marina Știrbei, Nadia Comăneci, Angela Gheorghiu ș.a.

Două scenete (moment coordonat de bibliotecar Mihaela Mogoșanu) despre relația femeilor cu bărbații în cuplul de astăzi au făcut deliciul publicului, în interpretarea elevilor Mihaela Oacă și Florin Negroiu.

CARACAL 8 MARTIE 2017 1 liFinalul manifestării a fost unul de maximă tensiune, încărcat de emoții și trăiri cu adevărat unice și profunde și a fost generat de doamna profesor Adriana Barbu, care le-a oferit tuturor colegelor prezente fotografii cu proprii copii, însoțite de versuri alese și de diplome de excelență pentru cele mai bune mame.

«Am trăit o altă întâlnire de suflet, într-o zi specială, pentru o ființă specială… Am primit cu toții o altă lecție despre iubire, despre senin, despre duioșie, despre lacrimi cu gust dulce și amar, despre sacrificiu și sublim», a afirmat d-na prof. Marina SAMIEE, directoarea Colegiului Tehnic „Matei Basarab” Caracal.

Alina-Elena MARIN

Permanent link to this article: http://linia1.ro/de-ziua-ta-femeie-draga/