Print this Post

Ing. Gheorghe Zăvăleanu, candidat ALDE la Primăria Izbiceni:

Demnitatea va câștiga alegerile în Izbiceni!

UN PARC AL LEGUMICULTORILOR

Domnule Zăvăleanu, cu ce noutăți veți veni, ca viitor primar, în sprijinul cultivatorilor de legume?

Având în vedere specificul consacrat la nivel național al comunei Izbiceni, acela de „bazin legumicol”, n-ar fi de rău augur să am în vedere construirea unui „Parc al legumicultorilor”, ca o replică la „Parcul pescarilor”,  un lucru de prost gust, fără cauză și scop, precum multe alte lucruri inutile și costisitoare, făcute de actuala administrație. Revenind la întrebare, cel mai important obiectiv al oricărui primar care ar veni la Primăria Izbiceni este acela al rezolvării problemelor desfacerii produselor, iar în programul meu administrativ acesta constituie o prioritate. Problemele lor sunt și problemele mele, le știu necazurile, le simt, sunt de-al lor… Am în vedere și modernizarea și igienizarea spațiului din târgul industrial, destinat legumicultorilor, pentru ca oamenii noștri să nu se mai deplaseze în alte piețe.

LEGUMICULTURA ȘI CULTURA ERAU DOMENII PRIORITARE

Ce schimbări trebuie făcute în domeniul cultural, pentru a readuce Izbiceniul cultural la stadiul în care  l-a lăsat administrația Velica?

Astăzi, fenomenul cultural, în Izbiceni, nu mai există nici măcar în organigrama primăriei, postul sau, mai bine zis, posturile din acest domeniu fiind desființate. Aici, legumicultura și cultura erau domenii prioritare.

A rămas legumicultura, iar pentru cultură îmi voi da tot interesul să-i regrupez pe acei oameni de spirit și patriotism local, care au făcut, cu ani în urmă, performanță în acest domeniu, comuna Izbiceni fiind recunoscută la nivel național, în acest sens.

echipa zavaleanu netECHIPA MEA DE CONSILIERI PROVINE DIN TOATE CATEGORIILE SOCIALE

Din ce categorii sociale este alcătuită echipa dvs. de consilieri?

Echipa mea de consilieri provine din toate categoriile sociale, toate sunt prioritare pentru noi. Lângă mine sunt oameni care au demonstrat, prin ei înșiși, prin munca și performanțele lor, că se poate conta pe ei, oameni harnici, patrioți, unii dintre ei potenți financiar, realizați, alții în curs de realizare, oameni cu experiență în domeniul agricol, cultural, financiar, comerț și alte domenii, oameni pe care Izbiceniul s-a bazat și se bazează în continuare.

EXISTĂ O MARE ÎNGRIJORARE ÎN RÂNDUL CADRELOR DIDACTICE DIN IZBICENI

Despre Școala din Izbiceni și despre cadrele didactice de acolo ce ne puteți spune?

La această oră, există o mare îngrijorare în rândul cadrelor didactice din Izbiceni. Această pandemie, cumulată cu lipsa spațiilor decente de învățământ, lipsa întâlnirilor cu elevii (învățământul on-line este defectuos și greu realizabil, în condițiile date) toate acestea cumulate au făcut ca să dispară motivația dascălilor de a se dedica trup și suflet învățăceilor lor.

Dacă voi fi ales primar, voi pregăti terenul unei colaborări perfecte cu cadrele didactice, cu conducerea școlii, cu care voi conlucra atât în vederea îmbunătățirii procesului instructiv-educativ (ținând cont de situația sanitară prin care trece țara), dar și în procesul administrativ, acela de a crea spații adecvate la noile condiții impuse de situația existentă. Am consilieri pregătiți în acest sens…

MUZEUL COMUNAL MAI EXISTĂ DOAR ÎN CÂȚIVA SACI DEPOZITAȚI ÎNTR-O ÎNCĂPERE

Ce a mai rămas din Centrul Cultural Tudor Gheorghe, faima de altădată a Izbiceniului? Dar din Muzeul aferent?

Centrul Cultural Tudor Gheorghe a fost abandonat cu bună știință. Acoliți ai primarului au devastat acest locaș de cultură, care nu avea rival în nicio altă localitate rurală din țară, acesta concurând cu multe alte asemenea lăcașuri din centre urbane.

La această oră, există salariați care primesc de doi ani de zile sporuri salariale din bugetul local, care depășesc suma de 1,5 miliarde de lei vechi, sporuri date de primar. Nu știu dacă legea îi permite, vorba primarului, având în vedere că, în realitate, acestea sunt plăți de susținere pentru modernizarea Căminului Cultural, cămin care a fost ultramodernizat cu ceva timp în urmă, cu bani din bugetul local, în jur de 13 miliarde vechi, iar AFIR-ul a aprobat suma de 500.000 de euro pentru „modernizare”. Experții care au aprobat această sumă au fost la fața locului ca să vadă despre ce este vorba? Sper că se va sesiza conducerea AFIR-ului despre acest caz nemaiîntâlnit. Conducerea Primăriei spune cu nonșalanță: „Dacă sunt bani de la alții, nu  trebuie să-i cheltuim?”

Muzeul comunal mai există doar în câțiva saci depozitați într-o încăpere, clădirea fiind folosită de elevi, în condiții insalubre. Biblioteca este închisă. Peste cărți s-a așezat praful nepăsării și neglijenței totale pentru actul de cultură. Există un fond de carte care nu a mai fost folosit de când acest primar (care este și „profesor”!!!) a câștigat, în 2016, alegerile. Postul de bibliotecar a fost desființat, iar bibliotecara a fost mutată la „relații cu publicul”, iar acum e la pensie. La pensie este toată cultura de altădată a comunei Izbiceni.

BISERICA CREȘTINĂ – FACTOR DE ECHILIBRU, DE CULTURĂ, CREDINȚĂ ȘI CĂINȚĂ…

Ce ne puteți spune despre Bisericile din Izbiceni?

Avem doar o biserică strămoșească, creștină, cu hramul „Sfântul Nicolae”. Sunt aici trei preoți vrednici, dintre care doi, mai în vârstă, se pregătesc de pensionare, urmând ca, în locul sfințiilor lor, să ne vină doi alți păstori mai tineri și, sperăm, cu același har creștin și duhovnicesc.

Administrația mea, în cazul în care voi câștiga alegerile, va fi alături de Biserică și de slujitorii ei, atât din punct de vedere  spiritual, cât și material, administrativ.

Părinții noștri, bunicii noștri și noi, alături de ei și de urmașii noștri, întreaga comunitate creștină din Izbiceni avem nevoie de un lăcaș de cult frumos îngrijit, în care să ne exprimăm credința în Bunul Dumnezeu, biserica creștină fiind dintotdeauna factor de echilibru, de cultură, credință și căință…

DEMNITATEA VA CÂȘTIGA ALEGERILE

Cum stați în sondaje, d-le Zăvăleanu?

În urma ultimului sondaj efectuat în Izbiceni, am fost identificat ca fiind cel mai potrivit pentru a administra destinele acestei comune, cu oameni minunați și harnici, care au nevoie de o nouă administrație, cea prezentă nefăcând absolut nimic din ceea ce a promis. Mesajul meu către alegători este acela de a alege cu mintea și apoi cu inima primarul care îi va reprezenta cu cinste. Izbiceniul trebuie să revină la ceea ce a fost: un exemplu de civilizație rurală, demn de secolul în care trăim, un centru cultural de excepție și, bineînțeles, un bazin legumicol emblematic pentru județul Olt. DEMNITATEA VA CÂȘTIGA ALEGERILE!

LINIA ÎNTÂI

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/demnitatea-va-castiga-alegerile-in-izbiceni/