Print this Post


Denigrare a Adăpostului de câini de la Sărăcești – pe un site de socializare. Primăria Municipiului Slatina respinge cu fermitate acuzațiile

La începutul acestei luni, pe un site de socializare, Mișcarea Dreptate pentru Animale (MDPA) București a postat șase fotografii despre care se spune că au fost făcute la poarta adăpostului de câini de la Sărăcești, ce arată doi câini carbonizați. „La poarta adăpostului public de la Sărăcești, au fost descoperite aceste imagini groaznice. Voluntarii care au descoperit imaginile au anunțat autoritățile, Poliție / DSVSA! Adăpostul Primăriei Slatina este un lagăr de exterminare, unde câinii sunt omorâți, fără respectarea legislației!”, este textul ce însoțește fotografiile amintite.

În acest sens, Primăria Municipiului Slatina a emis un comunicat de presă, prin care dezminte acuzațiile aduse, considerând că este o încercare de manipulare a populației.

primaria slatina 697În continuare, vă prezentăm, integral, punctul de vedere al administrației publice locale cu referire la acest subiect:

„Primăria Municipiului Slatina respinge cu fermitate și dezminte că fotografiile postate, în data de 1 mai a.c., pe o rețea de socializare, de către o așa-zisă «asociație non-guvernamentală» numită Mișcarea Dreptate pentru Animale (MDPA) București ar avea vreo legătură cu Primăria Slatina sau cu Adăpostul canin de la Sărăcești din subordinea Serviciului Public de Gestionare a Câinilor fără Stăpân Slatina.

De asemenea, Primăria Slatina respinge categoric și acuzațiile ce însoțesc fotografiile mai-sus menționate. Considerăm pozele și acuzațiile drept o încercare de manipulare a populației, diriguitorii MDPD omițând că asemenea acuzații pot fi ușor verificate.

Prin urmare, având în vedere că ONG-ul menționat nu a considerat să aducă dovezi mai substanțiale decât o serie de fotografii și acuzații care nu indică, în niciun fel, vreo legătură directă cu autoritățile locale, Primăria Municipiului Slatina își rezervă dreptul de a acționa în judecată Mișcarea Dreptate pentru Animale (MDPA) București, după finalizarea anchetei dispusă deja de autoritățile competente. ONG-ul amintit va avea astfel ocazia să probeze, în instanță, că acuzațiile aduse autorităților locale din Slatina și postate pe pagina sa de FB sunt sau nu veridice.

Reamintim că Primăria Municipiului Slatina a reluat activitatea de capturare a câinilor maidanezi de pe străzile orașului din luna mai a anului trecut și, de atunci, acțiunea a continuat și va continua, zilnic, până la soluționarea situației. În acest sens, a fost înființat un număr de telefon, unde oricine poate suna, pentru a sesiza situații referitoare la acest subiect: 0731.020.602.”

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/denigrare-a-adapostului-de-caini-de-la-saracesti-pe-un-site-de-socializare-primaria-municipiului-slatina-respinge-cu-fermitate-acuzatiile/