Print this Post


Deputatul liberal Gigel Știrbu și primarul pesedist al Slatinei, Emil Moț, au pus bazele unui ecumenism politic de apreciat!

Nu mai este niciun secret pentru nimeni faptul că deputatul liberal Gigel Știrbu este, în acest moment, cel mai proeminent parlamentar al județului Olt. Domnia sa, de cel puțin un an și jumătate încoace, își gestionează mandatul cu o precizie de ceasornic, punctează magistral în ceea ce privește cultura românească, dar și libertatea presei, cu tot ce presupune aceasta, în lumina libertăților fundamentale europene, însă nu uită un lucru esențial: acela să promoveze și să voteze proiecte în folosul județului lui Eugen Ionesco, Ion Minulescu și Pan Vizirescu, ca să vizez intenționat și o parte a valorilor culturale și spirituale ale acestui județ încărcat de istorie și literatură. Majoritatea inițiativelor și proiectelor sale au fost menționate, la timp, în presa noastră de toate zilele și numai cine e rău intenționat a putut să treacă cu vederea aportul domnului deputat, atât ca președinte al Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, dar și în calitatea sa de demnitar aflat în slujba poporului.

gigel stirbu si emil motDovada acestor merite pe care le subliniem aici este reliefată de însuși primarul pesedist al Slatinei, dl Emil Moț, care îi mulțumește public acestuia pentru votul acordat proiectului de lege necesar construcției centurii mediane a Slatinei. Iată un prim exemplu de fair-play politic, care ne duce cu gândul la normalitatea din politică, cea pe care noi cei neînsemnați o visăm de la Revoluție încoace, acea normalitate care să servească interesului general, înainte de a servi, ideologic, partidului pe care politicienii noștri îl reprezintă.

„Îi mulțumesc foarte mult domnului deputat George Știrbu, pentru votul acordat astăzi legii de care depindea construcția centurii mediane a Slatinei. Apreciez faptul că a reușit să pună binele slătinenilor mai presus de orice convingere politică și îi mulțumesc în numele tuturor locuitorilor orașului, care vor beneficia de șoseaua pe care o construim”, a declarat recent primarul Emil Moț.

De menționat faptul că șoseaua de centură care leagă zonele industriale ALRO și Pirelli va avea o lungime de 5,6 kilometri, cu o bandă jumătate pe sens. Șase parcări pentru tiruri și mașinile de marfă vor fi dispuse pe acest traseu, fiind eliberate astfel străzile Cireașov, Pitești și Drăgănești, sufocate în prezent de mașinile mari parcate aici.

Acest ecumenism politic este de apreciat și așteptăm ca el să fie preluat și de alți politicieni, în binele țării și al comunităților care i-au așezat acolo, în fruntea bucatelor!

LINIA ÎNTÂI

Permanent link to this article: http://linia1.ro/deputatul-liberal-gigel-stirbu-si-primarul-pesedist-al-slatinei-emil-mot-au-pus-bazele-unui-ecumenism-politic-de-apreciat/