Print this Post


Deputatul Marius Iancu luptă pentru majorarea subvențiilor din domeniul forței de muncă

Recent, Marius Iancu, deputat de Olt și membru în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci din Parlamentul României, a dat aviz favorabil pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă. Este vorba de majorarea subvențiilor acordate de către stat atât pentru angajator, cât și pentru șomerii care se încadrează în muncă.

marius iancu deputat li 742Proiectul legislativ are ca principal scop reducerea deficitului de forță de muncă și crearea de noi locuri de muncă mai bine plătite.

„Am dat aviz, în Comisia de Buget, Finanțe și Bănci, Proiectului de Lege privind aprobarea OUG 60/2018 pentru modificarea și completarea unor acte normative din domeniul forței de muncă. Acest act normativ prevede majorarea primei de activare de la 500 lei la 1.000 lei pentru șomerii înregistrați care se angajează, cu normă întreagă, pentru o perioadă de cel puțin trei luni.

Se majorează cuantumul subvențiilor acordate angajatorilor pentru încadrarea în muncă a persoanelor care fac parte din grupuri vulnerabile, absolvenți, persoane cu dizabilități, șomeri peste 45 de ani, la 2.250 lei, timp de 12 luni. Primesc 2.250 lei pe lună și angajatorii care încheie contracte de ucenicie sau stagiu”, a declarat deputatul Marius Iancu.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/deputatul-marius-iancu-lupta-pentru-majorarea-subventiilor-din-domeniul-fortei-de-munca/