Print this Post


DEPUTATUL MARIUS IANCU NU STĂ CU MÂINILE ÎN SÂN!

Deputatul Marius Iancu este cosemnatar al unui proiect de lege, urmând ca acesta să fie adoptat de Senat iar, în această sesiune parlamentară, să fie adoptat și de Camera Deputaților, pentru a deveni lege.

Am susținut, deseori, prin cele scrise în Linia Întâi, seriozitatea tânărului deputat de Olt, Marius Iancu. N-am spus niciodată că e un geniu, însă am subliniat serozitatea sa, dorința de a se face util comunității care l-a trimis acolo sus și, mai presus de toate, modestia domniei sale. Am sesizat aceste calități ale sale, nu în perioada aceasta de când se află în Parlamentul României, ci chiar din timpul când domnia-sa era directorul unuia dintre cele mai modernizate spitale de boli psihice din România, cel de la Schitu-Greci.

marius iancu deputat li 750Nici în Parlamentul României, Marius Iancu nu stă cu mâinile în sân și, iată, după multe alte inițiative și proiecte de hotărâre pe care le-a susținut, la comisia din care face parte, domnia sa este cosemnatarul unui proiect de interes național și anume „Programul de susținere a crescătorilor de taurine din rasele Bălțata Românească, Brună și Sura de Stepă”.

Astfel, vor fi acordate ajutoare de stat în valoare de 10 milioane de euro, pentru investiții în ferme și adăposturi cu capacități cuprinse între 30 și 300 de locuri. Potrivit inițiativei legislative, se aprobă programul multianual de susținere a activității în sectorul creșterii taurinelor din rasele Bălțata românească, Brună și Sura de stepă pentru investiții pentru realizarea de ferme noi/adăposturi noi pentru animale de reproducție, precum și de stimulare a asocierii în cooperative. Scopul proiectului este instituirea unei scheme de ajutor de stat în vederea îmbunătățirii performanței și sustenabilității fermelor. Schema de ajutor se aplică pe perioada 2018 – 2020, iar valoarea totală este de 10 milioane de euro și se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii.

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/deputatul-marius-iancu-nu-sta-cu-mainile-in-san/

1 comment

  1. Marin TULUS

    Poate faceti referire si la ce spunea Curtea de Conturi despre Spitalul de la Greci! Au fost cheltuiti banii conform legii sau s/a aflat anumite ,,mânării?! Pe curand! Revenim cu noi detalii.

Comments have been disabled.