Print this Post


Deschiderea noului an universitar! USAMV Filiala Slatina – 18 ani de existență!

Marți, 3 octombrie 2017, a fost o zi festivă pentru Facultatea de Management, Inginerie Economică în Agricultură și Dezvoltare Rurală, Filiala Slatina, din cadrul Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară (USAMV) București, o zi care a dat startul noului an universitar 2017-2018.

Noul an universitar a fost deschis în cadrul unei frumoase manifestări desfășurate la sediul instituției, eveniment ce a coincis, în chip fericit, cu aniversarea a 18 ani de când USAMV Filiala Slatina și-a deschis pentru prima oară, porțile pe meleagurile noastre.

Alături de noul director al filialei din Slatina, pe lângă profesori și studenți, au ținut să fie prezenți, la acest eveniment important în viața studențească slătineană, autoritățile locale și județene, precum și conducerea USAMV București (prof. Cristiana Tindeche – Prodecan al Facultății de Management, prof. Elena Toma – Prodecan al Facultății de Management, prof. Liviu Mărcuță – Prodecan al Facultății de Management), în frunte cu prof. univ. dr. Dinu Toma, Decanul Facultății.

usamv 2017 linia intai 1Cu acest prilej, au luat cuvântul Marius Oprescu – președintele Consiliului Județean Olt, Silviu Neacșu – prefectul județului Olt, Dinu Toma – decanul USAMV București, Gabriela Șerban – inspector școlar al Inspectoratului Școlar Județean Olt, Ernes Vâlceleanu – viceprimarul Municipiului Slatina și, bineînțeles, Lector univ. dr. Victor Tița, directorul USAMV Filiala Slatina.

Au mai fost prezenți Virgil Delureanu – vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Ion Bozgă – fostul director al filialei, actualmente profesor al acestei prestigioase instituții de învățământ, Jenel Copilău – cadru didactic asociat al facultății, Emil Marinescu – directorul Direcției pentru Agricultură Olt, directorii liceelor din Slatina (amintim aici pe prof. Carol Kovacs – Colegiul Național „Ion Minulescu”, prof. Geanina Pârvu – Colegiul Național „Radu Greceanu”, prof. Mirela Dumitra – Colegiul Economic „P. S. Aurelian”, prof. Marian Croitoru – Colegiul Tehnic „Alexe Marin”, prof. Carmen Boiangiu – Colegiul Național Vocațional „Nicolae Titulescu”), precum și foști elevi ai facultății, George Șofaru și Constantin Peligrad, care au reușit în domeniul agricol și care fac, la ora actuală, agricultură de performanță la Văleni și Șerbănești.

În continuare, vă prezentăm fragmente din discursurile celor prezenți la această manifestare!

usamv 2017 linia intai 2Lector univ. dr. Victor Tița, directorul USAMV Filiala Slatina:

SCRIEM UN NOU AN ÎN ISTORIA ÎNVĂȚĂMÂNTULUI UNIVERSITAR ÎN SLATINA, ÎN JUDEȚUL OLT. 18 ANI DE EXISTENȚĂ NEÎNTRERUPTĂ!

„Cu bucurie și emoție, vă spun că astăzi, când filiala noastră împlinește majoratul, scriem un nou an în istoria învățământului universitar în Slatina, în județul Olt. 18 ani de existență neîntreruptă.

Au fost și sunt alături de noi autoritățile județene, autoritățile locale, Consiliul Județean, Prefectura, Primăria, Inspectoratul Școlar, Facultatea de Management, prin profesorii pe care îi aduce aici de la București, colegii noștri, studenți, părinți, tuturor le mulțumesc foarte mult că, prin existența și implicarea lor, reușesc să dea speranță unor tineri și să schimbe destine tinerilor care s-au gândit că, prin educație, venind aici la noi, reușesc să își atingă visul propus!”

Marius Oprescu, președintele Consiliului Județean Olt:

ESTE FOARTE IMPORTANT SĂ VĂ APLECAȚI ASUPRA STUDIULUI, ASTFEL ÎNCÂT, LA FINAL, SĂ FIȚI SPECIALIȘTII CARE VOR REUȘI SĂ CREEZE DEZVOLTAREA DURABILĂ AGRICOLĂ  DIN JUDEȚUL OLT!

„Mă bucur să fiu astăzi alături de dvs. la deschiderea noului an universitar. Parcurgerea unei facultăți este importantă în pregătirea profesională a fiecărui tânăr, pentru că el face, prin acest lucru, un pas către viitor. Așa cum bine știți, județul Olt, mai puțin Slatina, care are o platformă industrială destul de puternică, este un județ preponderent agricol și faptul că aici este prezentă o universitate, care are o experiență vastă în învățământul agronomic, nu face decât să ne bucure.

Este foarte important să vă aplecați asupra studiului, să faceți și practică, astfel încât, la final, să fiți specialiștiI care vor reuși să creeze dezvoltarea durabilă agricolă din județul Olt! Mult succes!”

Silviu Neacșu, prefectul județului Olt:

PE ZI CE TRECE, ACEASTĂ UNITATE DE ÎNVĂȚĂMÂNT ÎȘI DOVEDEȘTE UTILITATEA ȘI NECESITATEA!

„Pe zi ce trece, această unitate de învățământ își dovedește utilitatea și necesitatea. Despre activitatea științifică, care se desfășoară în această instituție, putem spune numai lucruri bune. Drept urmare, vedeți modalitatea în care absolvenții au reușit să se integreze după absolvirea facultății. Vă rog, împreună cu autoritățile județene, să găsiți modalitatea să vă faceți simțită prezența în Slatina și în județul Olt. Sunteți studenți, este o perioadă excepțională din viața dvs. pe care trebuie s-o trăiți și s-o simțiți așa cum trebuie!”

Ernes Vâlceleanu, viceprimarul Municipiului Slatina:

VĂ ASIGURĂM DE TOT SPRIJINUL NOSTRU, PENTRU A PUTEA FI CÂT MAI BINE PREGĂTIȚI!

„Sunt foarte onorat că pot fi astăzi, din partea municipalității, alături de dvs., la deschiderea noului an universitar. Pentru municipiul nostru, pentru județul nostru, este un lucru extrem de benefic că avem o asemenea universitate, iar acest fapt nu poate decât să ne bucure și să ne dea speranță!

Vă doresc mult succes, să realizați tot ceea ce ați propus în acest an universitar și vă asigurăm de tot sprijinul nostru, pentru a putea fi cât mai bine pregătiți!”

Prof. Gabriela Șerban, inspector școlar al IȘJ Olt:

PREZENȚA DVS. AICI, A STUDENȚILOR, ÎN NUMĂR ATÂT DE MARE, DEMONSTREAZĂ  CĂ SPECIALIZĂRILE OFERITE DE ACEASTĂ UNIVERSITATE AU MARE CĂUTARE PE PIAȚA MUNCII!

„Aduc aici salutul d-lui inspector școlar general, Ion Adrian Bărbulete, care nu a putut să ajungă astăzi, fiind chemat la Ministerul Educației. Prezența dvs. aici, a studenților, în număr atât de mare, demonstrează, pe de o parte, preocuparea pentru propria dezvoltare profesională, dar, în egală măsură, demonstrează că specializările oferite de această universitate vă oferă posibilitatea de a vă dezvolta profesional și, totodată, aceste specializări au mare căutare pe piața muncii.

Avem convingerea că, pe durata tuturor anilor de studiu, pe care îi veți desfășura aici, vă veți forma anumite competențe profesionale, teoretice și practice, dar, dincolo de aceste lucruri, avem convingerea că d-nii profesori, care sunt foarte bine pregătiți profesional, sunt nume sonore în domeniu, vă vor oferi posibilitatea de a vă dezvolta atât competențele teoretice și practice, dar și competențe transversale, competențe psiho-relaționale, sociale, atât de necesare!  Vă urez un an școlar plin de succese!”

Prof. univ. dr. Dinu Toma, Decanul Facultății:

ȚINEM APROAPE DE COLEGII DE LA OLT, ÎNCERCÂND SĂ NE PERMANENTIZĂM AICI!

„USAMV Filiala Slatina este foarte importantă pentru noi. USAMV București, prin Facultatea de Management, are filiale la Slatina și la Călărași, iar ambele înseamnă 318 studenți. Suntem la Slatina din 1999 și sperăm să continuăm. Ne bucurăm de sprijinul autorităților locale și județene, ne bucurăm de acest minunat loc în care funcționăm și toate acestea se fac și în sprijinul județului Olt, și în sprijinul economiei României!

Ne străduim să creăm condiții cât mai bune, chiar anul acesta am alocat încă șapte locuri la „Buget”, față de cele 28 care erau de deja. Sunt 35 de locuri, la Slatina, subvenționate de către noi. Acordăm burse din fondurile de burse, acordăm burse din fonduri proprii și ținem aproape de colegii de la Olt, încercând să ne permanentizăm aici!”

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/deschiderea-noului-an-universitar-usamv-filiala-slatina-18-ani-de-existenta/