Print this Post


Despre cheia succesului lui Marian Vasile

În administrație ești cu atât mai prețuit de oameni, cu cât dai la o parte omul politic în care ești obligat, adesea, de partid, să te ascunzi.  Cu cât ești mai vizibil în propria realitate, cu atât electoratul îți înțelege și virtuțile, dar și scăderile, chiar păcatele, fiindcă nu există politician perfect, așa cum nu există nici ziarist perfect.

Un astfel de administrator al unei comunități rurale, care se află în câmp deschis, în bătaia puștii, fără teamă că poporul va apăsa pe trăgaci, este primarul comunei Studina, economistul Marian Vasile. Și, drept dovadă a afirmațiilor mele, stă hotărârea sa ca, în această campanie electorală, echipa sa de campanie să nu pună, prin comună, niciun banner, niciun afiș și niciun alt însemn care să ilustreze, insidios, partidul ce îl girează sau să arate cât sunt, el și supremii lui conducători, de frumoși și de deștepți.

marian vasile li 795Este această hotărâre o probă a adevărului și un exemplu despre cum ar trebui să se comporte un politician, față în față cu electoratul său. Fiindcă, e clar, oamenii nu mai vor să mintă, dar nici să mai fie mințiți și spălați pe creier de promisiunile deșarte ale celor care se află în fruntea bucatelor.

Duplicitatea premeditată, proverbială, a politicienilor, nu-i este caracteristică lui Marian Vasile, cel care n-a stat niciodată indiferent la necazurile consătenilor săi și nici nu s-a ascuns sub pavăza partidului pe care l-a reprezentat, cu onoare și demnitate, fără a îngenunchea în fața ștabilor săi politici. Dacă el n-a acceptat să fie niciodată înșelat sau mințit, la rându-i nu și-a înșelat și mințit comunitatea, pe care a slujit-o cu Credință, Nădejde și Dragoste, atâta amar de vreme. Fără embleme strălucitoare, fără afișe costisitoare, fără bannere cu chipul „conducătorilor iubiți”, fără tertipuri și ascunzișuri.

Istoria post-decembristă a comunei Studina ne arată că acest comportament de onestitate și de respect, de modestie și de patriotism local, s-a dovedit a fi cheia succesului lui Marian Vasile. Demisia sa din trecutul apropiat al funcției de prim-vicepreședinte al PNL Olt rămâne grăitoare pentru viziunea sa politică și administrativă, care n-are nicio legătură cu fanfaronada și opulența campaniilor electorale, cu care ne-au intoxicat, din 1989 încoace, toți așa-zișii politicieni din Olt și de aiurea…

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/despre-cheia-succesului-lui-marian-vasile/