Print this Post


  DESPRE ION TOMA ȘI „VISUL LUI DE AUR”!

  Dacă Binele lipsește de pe scena politică, atunci, în lupta pentru putere, rămâne să se confrunte Răul cu Răul. Astfel, schimbăm o Nedreptate cu altă Nedreptate. Și, deși în acest context politic pur mioritic nimic din ceea ce mișcă, „râul, ramul”, nu scapă oprobriului public, noi continuăm să alegem un Rău dintre cele două Rele. Și spunem, cu mândrie patriotică și revoluționară că am ales Răul cel mic. Din păcate Răul ales, aparent mic, se rostogolește ca bulgărele de zăpadă și devine… grandios, în cel mai scurt timp de la instalare.

  Scena politică de azi demonstrează, cu prisosință, această teorie. Nenorocirea e că Răul de la Putere și cu Răul din Opoziție au așa o înțelegere tacită, deși, de ochii lumii se bălăcăresc amarnic. Dar victima lor, în esență, este aceeași: Poporul Român… Noi, cei care stăm pe margine, aplaudând și delirând, pe rând, în fața Răului cel mic, care devine mare, și al Răului cel Mare, care devine mic, suntem victimele predilecte ale celor două fronturi politice confraterne.

  ion toma ppusl slatina visul de aurDe ani de zile, indiferent sub ce steag a fost senatorul Ion Toma, ne-a vorbit mereu de  a treia cale. De schimbarea și înnoirea clasei politice. De faptul că, în mlaștină, mai cresc, uneori, și nuferi… Iar noi, în disperarea noastră, venerăm scaieții. Experiența politică a lui Ion Toma și insistența cu care domnia sa se străduiește să pună tineretul în linia întâi a politicii s-a lovit, mai mereu, de un zid deloc penetrabil, însă, fostul lider al grupului PSD din Senatul României, n-a cedat niciodată. Nici măcar atunci când, la Olt, PSD-ul, sub conducerea sa, atinsese cote impresionante de popularitate și nici atunci când partidul l-a „deportat” la Ialomița, pentru că, prin atitudinea și nonconformismul său benefic, deranja toate cutumele partidului-stat.

  „Antrenorul” de politicieni, Ion Toma construiește în continuare… De pe poziția sa de vicepreședinte național al   PPU-SL, domnia sa continuă să creadă în forța tinerimii acestui județ atât de bogat în istorie și cultură, județul Olt, căruia Ion Toma i s-a dedicat încă din tinerețile sale. Conferința de presă pe care a ținut-o săptămâna trecută, alături de avocatul Ionașcu, liderul național al PPU-SL, a demonstrat, încă o dată, că „visul său de aur”, acela de a construi un partid al tinerilor, este realizabil și ne dă și nouă posibilitatea de a nu mai vota Răul cel mai mic, care se transformă, fulgerător, în Răul cel mai mare…

  Dumitru Sârghie

  Permanent link to this article: https://linia1.ro/despre-ion-toma-si-visul-lui-de-aur/

  1 ping

   Comments have been disabled.