Print this Post


Despre libertatea fără putere și triada PNL Olt

Insuccesele politice nu pot fi împărtășite cu nimeni. Ca lider politic, rămâi singur cu ele și toate gândurile ți se îndreaptă spre ele. Insuccesele politice îți închid, la un moment dat, gura. Asta doar în cazul în care ai conștiință… Gaura neagră în care Liviu Dragnea a băgat acest partid, precum și prostiile premierului Viorica Dăncilă, i-au determinat pe liderii PSD Olt să fie ceva mai rezervați în declarații și mai puțin zgomotoși în aparițiile lor mediatice.

Și asta, fiindcă ei înșiși suferă (cel puțin în sinea lor) de ceea ce se întâmplă la Centru și de noaptea politică înfiorătoare, care coboară peste România. Rezerva liderilor PSD Olt față de practicile Guvernului Dragnea și ale acoliților săi este motivată, firesc, de îndepărtarea vicepremierului Paul Stănescu din Guvernul României, precum și de jocurile suburbane pe care le orchestrează Vâlcov împotriva actualei conduceri a PSD Olt.

voiculescu vasile si tudor pnl net li 753În tot acest timp, opoziția din Olt își vede de treabă și este din ce în ce mai vizibilă în spațiul media, pe stradă, în conferințele de presă, în comunicatele care apar pe rețelele de socializare, în declarațiile zilnice. USR Olt, condus de Silviu Anton, este din ce în ce mai dezinvolt (vezi și comuna Brebeni!!!), iar PLUS-ul lui Cioloș intră și el în vizorul oamenilor de afaceri onești ai Oltului.

Dar, mai presus de cele două formațiuni, care pătrund greu în mentalitățile noastre, rămase oarecum în urma evoluției politicii europene, PNL Olt rămâne formațiunea care poartă stindardul luptei anti-PSD și în județul nostru. Remarcăm aici pe liderii Liviu Voiculescu – președintele PNL Olt și primarul comunei Cungrea, și pe cei doi prim-vicepreședinți ai săi, Daniel Tudor (viceprimar Scornicești) și Marian Vasile (primar Studina).

Toți trei sunt implicați în administrație, toți trei reprezentându-și, cu cinste, comunitățile, în condițiile în care PSD-ul aflat la putere alocă, centralizat și discreționar, fonduri exclusiv pe criterii politice, pentru localitățile patriei.

În aceste momente, în care România își trăiește ultimele resturi de drepturi, ultimele resturi de libertate și ultimele resturi de democrație, a face politică de opoziție pare a fi un act primejdios.

Cu toate acestea, cei trei lideri liberali, alături de membrii și simpatizanții partidului lui Brătianu, sunt prezenți în viața publică și în presa locală, acolo unde sunt primiți, criticând puterea și venind cu soluții și idei noi, care ar putea să ne scoată din marasm.

Ei fac politică în interes general, arătându-ne astfel, dacă mai era nevoie, diferența dintre cei aflați la putere (și aici mă refer la cei de la Olt) care, deși sunt de bună-credință, au rămas muți în fața politicii practicate de liderul lor național și cei din opoziție, care au dreptul la cuvânt și care vor să schimbe macazul…

În intențiile lor, au ajutorul societății civile din Olt, care s-a maturizat și care a realizat că nu există putere fără libertate și nici libertate fără putere. Fiindcă, de aproape 30 de ani de la Revoluție, județul Olt, ca și întreaga Românie, este captivul libertății fără putere.

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/despre-libertatea-fara-putere-si-triada-pnl-olt/