Print this Post


Despre Paul Stănescu și pluralul nevoii sale de a rămâne om

Evenimentele îngrozitoare de la Caracal au declanșat energiile neamului, societatea românească fiind la unison indignată de modul în care s-au comportat instituțiile responsabile cu securitatea cetățeanului, STS, Poliție, Procuratură și altele… Partidele politice, indiferent de culoarea și mărimea lor, avocați ai diavolului, presa aservită și neaservită, fragmente din societatea civilă, personalități de toate calibrele, dar și perso-nulități marcante (precum Alex Cumpănașu), n-au stat pe gânduri în a se cățăra pe disperarea părinților Alexandrei și Luizei, două chipuri îngerești care se presupune a fi fost măcelărite și arse de un monstru, despre care, în febrilitatea ei iresponsabilă, o ziaristă din Craiova a spus și a scris că-l cheamă… Gheorghe Dinică.

Deși, mai tot timpul, în cazul unei dispute dintre un politician și un ziarist sau un lider al societății civile, mă plasez de partea presei și a societății civile, în aceste momente, nu pot trece foarte ușor cu vederea istericalele Sorinei Matei de la B1 TV și nici comportamentul bifrons al ipocritului Alex Cumpănașu, ambii așteptând parcă, din clipă în clipă, să le ridice cineva o statuie în capitala noastră sordidă.

paul stanescu li 768N-a scăpat de afuriseniile celor doi nici senatorul Paul Stănescu, el fiind declarat responsabil cu toate fărădelegile care se petrec pe teritoriul nostru alutan, din Mezozoic până în prezent. Și dă-i, și luptă… Paul Stănescu-n sus, Paul Stănescu-n jos, Paul Stănescu vinovat că pământul e rotund și turtit, asimetric, pe la colțuri, că e mână-n mână cu clanurile interlope, doar că respiră același aer județean cu Oacă, Vacă și Rădoi, că Stănescu nu a apărut în spațiul public să vorbească despre crimele de la Caracal, că trebuie să-i dea raportul marelui Cumpănașu, despre tot ce a făcut el în ultimii 50 de ani…

Păi, bă fraților, cum e cu intruziunea politicului în justiție? Cum să iasă Stănescu să le spună organelor în drept cum să facă ele o anchetă? Păi, ce, el e „președinte jucător”, cum era Băse, care știa dinainte de a se desfășura cum se va finaliza o anchetă? Băse, pe care Sorina îl pupa, cândva, față-spate, spunând că e Dumnezeu pe pământ… Să te agăți așa ca boala de omul sănătos, fără să prezinți vreo dovadă certă, nu e prea deontologic, dna Sorina… Nici vreun act civic măreț, d-le Alex Cumpănașu, devenit peste noapte „unchiul” nefericitei Alexandra.

Nu sunt avocatul lui Stănescu și cu atât mai puțin al PSD, care a făcut din țara asta o Vale a plângerii. Dar nici nu sunt adeptul ideii de a amesteca lucrurile și de a condamna un om doar pentru simplul fapt că e pesedist.

Cunoscându-l pe Paul Stănescu mai îndeaproape, aș putea să afirm că el nu are absolut nicio legătură cu cazul de la Caracal. Că n-a fost niciodată tractorist, așa cum scriu fătucile din presa centrală, ci inginer agronom cu studii făcute la zi, și nu la mare distanță de carte, precum studiile făcute de Cumpănașu. Că a avut o problemă juridică, în care s-a dat, la cel mai înalt nivel, un verdict: Nevinovat! Că are atuul politic de a se fi plasat împotriva tiraniei lui Dragnea înaintea tuturor camarazilor săi, care-l plângeau pe Flaușat cu lacrimi de crocodil.  Că nu e resentimentar și răzbunător pe ziariștii locali sau centrali care i-au călcat, deseori, imaginea publică în picioare. Și asta, pentru că vine dintr-o familie fundamental adeptă a valorilor creștine.  Nu e savant și nici vreun mare maestru al oratoriei, dar, cu excepția „armeticii” și a „armei la picior” (despre care el însuși a spus că au fost niște metafore), nu a fost niciodată atât de ridicol în exprimare precum ministrul „Genunche” sau însuși actualul șef al Culturii, care-a siluit, cu patos revoluționar, limba română. Nu a acoperit cu flori de busuioc lucrurile găunoase din PSD, având curajul să le spună public și să suporte consecințele atitudinii sale. Nu s-a bucurat de răul altuia și nici nu s-a agățat de suferința unora, pentru a câștiga teren politic.  E conștient de faptul că, pentru PSD intrarea într-o opoziție cât mai lungă va fi o școală de învățătură și de îndepărtare a neaveniților. Așa cum i-am răspuns și lui Florin Iordache, recent, la întrebarea: „Cum vezi dumneata situația PSD, în actualul context politic?”: „Păi, d-le Iordache eu așa o văd… Ca PSD să intre într-o opoziție prelungă, cei care au călcat pe cadavre să dea socoteală în fața legilor acestei țări, iar dacă PSD mai revine vreodată la putere să nu mai pună atâtea nulități în vârful șurii!”

În cazul în care și Stănescu mi-ar pune aceeași întrebare, i-aș răspunde și lui la fel. Și sunt sigur că nu s-ar supăra, având în vedere cei șapte ani de acasă ai săi, realismul său, precum și pluralul nevoii lui de a rămâne OM, până la capăt. Căci, el știe că, oricât de repede și de sus te-ar înălța un partid, tot la fel de repede te-ar coborî, la nivelul cel mai de jos… Un exemplu mai edificator decât cel al lui Liviu Dragnea nici că poate să mai existe…

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/despre-paul-stanescu-si-pluralul-nevoii-sale-de-a-ramane-om/

10 comments

Skip to comment form

 1. Europ

  Lingau & sluga psd-ista ….

 2. Gigelus

  Bai, Marine, tu n-ai de lucru?! Lasă-i dracu nu le mai face astora comentarii . nu-l stii tu pe Sarghie? ce sa i demonstrezi astuia care nu si urmareste decat interesele .Stie lumea că a profitat de Stanescu mult de tot; i a angajat pe fiica sa la CJ Olt secretară,pe fiul s[u la ALRO,consilier al mangerului..Omul este de acelasi calibru cu interlopii……..

 3. Marin TULUȘ

  Va voi da raspunsul in cel mai scurtt timp deoarece acum am vazut postarea dle Director D S!Crimele comise trebuie pedepsite; si sunt probe!!!!!

 4. Sârghie Dumitru

  Se pare că toți avem dreptate. Dar când acest semidoct de Cumpănașu, care este rudă cu Alexandra în legătură cu prima lui nevastă și care, efectiv, nici n-a cunoscut-o până acum Pe biata fată, urlă ca disperatul împotriva manifestanților REZIST, spunând că din cauza lor s-a întâmplat tragedia de la Caracal, și nu din cauza unei guvernări, care a promovat doar nulități, atât în administrație, cât și în poliție și procuratură. DACĂ GREȘESC ÎN PRIVINȚA LUI STĂNESCU, VREAU SĂ VENIȚI CU PROBE, NU CU VORBE…Apropo, pe Viorica Dăncilă, Cumpănașu o ridică în slăvi… Cum vi se pare asta?

  1. Sârghie Dumitru

   „O cunosc bine pe Viorica Dancila si este unul dintre cei mai echilibrati oameni pe care ii cunosc. Personal pot spune cu certitudine urmatoarele despre dumneai: Profesionista, discreta, modesta, eleganta. De asemenea, CNMR a colaborat foarte bine cu doamna Dancila din calitatea de europarlamentar si sunt convins ca va avea acelasi profesionalism si echilibru si din pozitia de prim-ministru daca va fi validata. Sper ca intreaga criza sa se incheie cat mai curand, iar alegerea unei femei pentru aceasta functie se impune dupa zeci de ani de prim-ministrii barbati”, a declarat Alexandru Cumpanasu pentru stiripesurse.ro. Iată cum pupă Cumpănașu la Dăncilă, Dle Țuluș

   1. ..

    Kakaia profesia?

 5. Nicolae

  Părerile sunt împărțite. Personal sunt împotriva violențelor.Ceea ce vedem azi este rodul politicilor duse de toți cei care au guvernat țară după Dec.1989.Ne facem că nu știm ce am parcurs în toți acești ani?
  Dacă nu ne trezim,că am dormit cam mult în toți acești ani,o să avem de văzut, de trăit multe tragedii.
  Părerea mea,este că un rol important în societate îl are PRESA.Nu degeaba i se mai spune…CÂINELE DE PAZĂ A DEMOCRAȚIEI.
  Trăim vremuri urâte,foarte urâte!
  Cu stimă!

 6. Costel

  Eu am fost PSD/ist pt.a mi mentine serviciu(recunosc)l obserrvand ce se intampla in societate.Asa cum dta dle D.S ai profitat de Paul ST(stim noi cu ce!!)..Dar eu i/am condamnat in sufletul meu. Deci,Stiu cine este acest Paul ST si cunosc toata gasca sa.El a venit si cu frate său in PSD si l/a făcut parlamentar(metodele lui Ceausescu,dar acum a băgat zazanie sfintii intre ei) ceea ce i/a revoltat pe PSD/istii inraiti.Dar consider si eu că este incorect sa ataci pe Cumpanasu care isi plange nenorocirea,el fiind unul de/ai lor, ,se stie, adica din gasca PSD-ista de la Bucuresti- calitatea: executant.Poate asa a vrut divinitatea sa se razbune pe toti de la o margine la alta!!!

 7. alex

  iar tu oricat ai inceca sa condamni un om pentru ceva de care nu se face responsabil,nu vei reusi sa manipuilezi pe nimeni pentru ca rolul vostru este de a crea o imagine proasta unora care sunt incomozi pentru voi,nu te vei compara tu si nici altii ca tine cu acest Om in primul rand pe numele lui Paul Stanescu , plecand de la moralitate si….la orice vrei tu,referitor la 10 august,ce-i care au intervenit parerea mea este ca au fost prea indulgenti cu niste dragati nenorociti,care incercau sa destabilizeze tara,sa creeze haos si sa puna in pericol viata noastra a celor care eream pe strada la acea ora,adica a oamenilor de bun simt,a oamenilor normali la cap,este ok,faci miting,revendici niste lucruri dar sa o faci civilizat fara sa lovesti cu borduri jandarmii si celalalte forte de ordine,asa ca actiunea lor aspra….voastra a fost una blanda in comparatie cu s-a intamplat in Franta la cateva zile distanta si acolo nu a mai comentat nimeni nimic,acolo ai incalcat legea esti calcat pe gat,acum spunetii ca la Caracal s-a intamplat pentru ca autoritatile nu au avut reactie,pai daca are de ce are iar daca nu are sunt incompetenti,parerea mea este ca ai gresit in astfel de situatii suporti rigorile legii dar unele foarte dure , nu amenda 200 de lei ,platiti voi ce-i care manipulati acesti nenorociti si incep iar si iar…cazul lui handicapatul ala de la Bucuresti,imi scapa numele …parca Ceausescu,care isi permite sa jigneasca pe oricine,sa inbranceasca pe orice , sa deranjeze de la locuita proprietate personala pe oricine prin diferite metode si culmea nu s-a luat nici-o masura cu acel individ,o intrebare se naste din aceasta speta,cine incurajeaza astfel de manifestari si astfel de actiuni ? despre ce….vorbim ?

 8. Marin TULUS

  Dle director,Oricate apărări i/ai face lui Paul Stanescu nu poti incrimina pe Omul de acum ,Alex Cumpănașu, ruda si trompeta din acest caz relevant sub aspectul luptei sale cu, in speță,criminalitațea organizată din aceste tărâmuri/institutii in care legea este pt.cătei.Cine n/a cunoscut pe pielea sa mafia din organele puteri de acum (mai ales judecatoresti dar si cu politie si procurori), nu poate să emită păreri sau cu atât mai mult să dea soluții!Ce este mai grav, este cu totul altă situație!Că pre mulți care au avut pixul și hărtia de a decide sau a influența decizii pt. o legislație europenă și pt. un climat care să asigure drepturile si libertățile fundamentale ale Omului, in speță, poporului român și să combată in acelasi timp criminalitatea din institutiile statului ,i/a durut in pixul pe care l/au ținut doar pt.afacerile lor cele mai rentabile.De aceea Paul Stanescu nu poate sa fie parlamentarul de,, vis” al poporului roman și nu putem sa uitam ca a fost premierul( inlocuitor al titularului) la protestele din 10 aug.2018 de care nu a vorbit deloc nici macar la conferitele de preesa sau dupa ,,abdicarea fortata” a furerului Dragnea despre crima de a gaza oamenii pașnici și mai ales despre acel act , luptând impotriva celor multi, a poporului,apărând soarta lor, a PSD/istilor de a rămâne la guvernare,cu orice preț,o guvernare ipocrită!Paul Stanescu nu poate fi scos din acest context criminal! Dar cu altă ocazie vom face un rechizitoiu complet!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *