Print this Post


Dezastrul țării este singura lor sursă de existență!

Ce fac Dragnea și acoliții săi, în aceste momente? Jefuiesc votul românilor pe care li l-au încredințat la alegerile din 2016. Nimic nu vor ei mai mult decât să le fie uitate fărădelegile. Faptul că în războiul dintre Tudose și Dragnea, moșierul roșu din Teleorman a fost din nou zeificat demonstrează, dacă mai era cazul, fascinația pe care o produce licheaua în rândurile fruntașilor PSD.

Fiecare dintre cei care l-au susținut pe Dragnea se visează un Dragnea, fie și mai mic, preluând de la acesta comportamentul, mimica, glumele răsuflate, ritmul și duhoarea respirației, mersul, miștocăria, golănia, greșelile gramaticale și chiar vestimentația.

Vi-l aduceți, cu siguranță, aminte pe Darius Vâlcov! După ce a trecut la PSD, toți liderii acestei formațiuni încercau să-i plagieze gesturile, discursul, tabieturile și chiar modul de a face dragoste. Își adoptaseră ținutele vestimentare (costume slim bleumarin, cu pantofi maro, sacouri care costau câteva salarii de profesor, cămăși de firmă etc.), acomodându-se, în același timp și cu băuturile preferate ale acestuia.

Preferințele culinare și bahice ale lui Vâlcov, obsesia jocurilor de noroc, promovarea femeilor ușoare și analfabete în poziții importante, papionul, trabucul, sumele exorbitante cheltuite pentru meniurile de slăbire, încălcarea regulilor de circulație, ingineriile financiare practicate de Vâlcov, snobismul acestuia privind operele de artă plastică, aurul, casetele cu bani ascunse în pereți, cimitirele, disprețul lui față de democrație – ei bine, dragi cititori, toate aceste „sporturi” deveniseră visul oricărui pesedist din Olt, care se „respecta”!

Însuși Dragnea l-a avut model pe Vâlcov, în politică și comportament, numai că el n-a avut și nu va avea niciodată rafinamentul nativ și educația lui Vâlcov, care se trage, totuși, dintr-un neam de basarabeni luminați, în timp ce Livache este urmașul unui milițian de la Gratia.

Într-un singur an de guvernare pesedistă, România a murit de mai multe ori. Cu o frenezie uluitoare, oamenilor lui Dragnea nu le-a scăpat nimic. Grupuri hrăpărețe de pigmei școliți până la genunchiul broaștei ne-au dezarmat iluziile, ne-au violat speranțele și ne-au sfidat în tot și în toate.

Un stol imens de lăcuste roșii au devorat hambarele unei națiuni înnoptate, înfrigurate și înfometate. Dezastrul țării este singura lor sursă de existență…

Ascunsă în ungherele lașității, opoziția liberală aplaudă și delirează în secret, sperând ca acele legi ale justiției, promovate de semi-sfertodocții lui Dragnea, să triumfe. Și dacă vor triumfa vor mai vedea ei ce e de făcut. Ca și pesediștii, liberalii nu vor decât să-și salveze curul și partidul. Niciunul nu spune, cu voce tare, că – întâi de toate – țara trebuie salvată.

Deasupra Cotrocenilor un glonț politic rătăcește, de câteva zile, în jurul țintei… supreme! Călin Popescu Tăriceanu, elevul de nota patru la Limba Română, prăbușit într-o premeditare surdă și oarbă, se visează deja… președinte!

Asta ne-ar mai lipsi…

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/dezastrul-tarii-este-singura-lor-sursa-de-existenta/

1 comment

  1. Marin ȚULUȘ

    Reperul este Valcov – nu poate sa existe un alt mediocru politicNu pe el trebuie să/l dăm ca reper și nimeni să nu facă ca el!Hai să vedem pe 23 01.ac. ce va primi Valcov de la ICCJ!Opozitia nu are busolă politică și nu/și merită locul in PArlament !

Comments have been disabled.