Print this Post


Dezbatere pe tema Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României

Paul Stănescu, senator PSD de Olt, viceprim-ministru, ministru al Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene, va participa marți, 14 noiembrie a.c., la o dezbatere cu privire la revizuirea Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă a României. Evenimentul este organizat de Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului. Se va desfășura la Palatul Victoria, în prezența prim-ministrului Mihai Tudose. Tot aici, va avea loc evenimentul „Pentru un viitor sustenabil”, prezidat de consilierul de stat László Borbély, coordonatorul Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă.

paul stanescu ministrul dezvoltarii vicepremier netÎn cadrul reuniunii, vor susține alocuțiuni președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, și cei doi viceprim-miniștri, Grațiela Leocadia Gavrilescu și Paul Stănescu. De asemenea, la eveniment vor participa reprezentanți ai Parlamentului, Guvernului, mediului academic, mediului de afaceri, ai societății civile, instituții publice centrale și locale.

România și-a asumat responsabilitatea de a stabili cadrul național necesar pentru atingerea celor 17 Obiecte de Dezvoltare Durabilă (ODD). În acest context, proiectul de Revizuire a Strategiei Naționale pentru Dezvoltare Durabilă reprezintă un demers concret realizat în vederea adoptării unui document programatic care să adapteze schimbarea de paradigmă la nivel global, în domeniul dezvoltării durabile, la prioritățile și contextul național, pe orizontul de timp 2030. Cele 17 Obiecte de Dezvoltare Durabilă reprezintă obiective globale, aplicabile tuturor statelor, care au misiunea de a depune toate eforturile pentru eradicarea tuturor formelor de sărăcie, de a lupta împotriva inegalităților și de a combate schimbările climatice.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/dezbatere-pe-tema-strategiei-nationale-pentru-dezvoltare-durabila-a-romaniei/