Print this Post


DGASPC Olt a reluat evaluările la domiciliu a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști

Conform unui comunicat de presă, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Olt aduce în fața opiniei publice stadiul la care se află Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copilului”, proiect în care Oltul este partener.

Campania a debutat la începutul acestui an și se referă la identificarea și recrutarea persoanelor cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști.

Proiectul are ca obiectiv principal reducerea numărului de copii și tineri plasați în instituții, prin consolidarea rețelei de asistenți maternali profesioniști.

dgaspc olt 789Începând cu 1 ianuarie 2020 și până în prezent, au fost depuse, la sediul DGASPC Olt, 34 cereri de evaluare, de către persoane cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști. Dintre acestea, au fost evaluate 28 de cereri, iar 6 sunt în curs de evaluare.

Din cele 28 de persoane ale căror cereri au fost evaluate, șase au fost angajate, două urmează să înceapă cursurile de asistenți maternali profesioniști, iar 20 de cereri au fost respinse.

Începând cu luna mai 2020, DGASPC Olt a reluat evaluările la domiciliu a persoanelor care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, iar următorul curs de formare inițială în profesia de asistent maternal profesionist se va desfășura în perioada 24 iunie 2020 – 3 iulie 2020.

De asemenea, în cursul lunii iunie, DGASPC Olt a informat patru primării din județul Olt, cu privire la continuarea procesului de angajare de noi asistenți maternali profesioniști, solicitând sprijinul acestora pentru distribuirea de afișe și flyere, în acest sens, promovând Proiectul „TEAM-UP: Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor”.

Întrucât în anul 2020 obiectivul constă în angajarea a 20 de asistenți maternali profesioniști noi, DAGPS Olt face, în continuare apel către persoanele cu domiciliul în județul Olt, care doresc să devină asistenți maternali profesioniști, să ia legătura prin fax la nr. 0249/412.692, telefon nr. 0372/713.562, 563, 564, 565, 0349/408.182 (interior 51), e-mail: office@dgaspc-olt.ro cu Serviciul Management de Caz pentru Copil, pentru informații privind procedura de obținere a atestatului de asistent maternal profesionist sau să acceseze site-ul www.dgaspc-olt.ro.

Ionuț Dumitrescu

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/dgaspc-olt-a-reluat-evaluarile-la-domiciliu-a-persoanelor-care-doresc-sa-devina-asistenti-maternali-profesionisti/