Print this Post


DOUĂ INIȚIAȚIVE PRIN CARE EMIL MOȚ LOVEȘTE ÎN SISTEMUL CLIENTELAR DE TIP BOLȘEVIC!

Nu știu cum va evolua profesional Emil Moț în funcția de primar al Slatinei. Probabil că evoluția sa va depinde, în primul rând, de evoluția gândirii partidului care l-a propulsat ca prim gospodar al acestui oraș nefericit, dar și (mai ales)de curajul domniei sale de a da cu flit grupărilor mafiote rămase din timpul trecutelor legislaturi , grupări care operează, încă, pe teritoriul nostru alutan.

Un prim exemplu în ceea ce privește „tăierea conductei” prin care se drenau banii poporului a fost rezilierea contractului cu celebra firmă Rupiah, firma spațiilor verzi, pentru zile negre, despre care s-a scris atât de mult și care a atentat serios la bugetul nostru de toate zilele.

emil mot linia intai 695Repetăm: nu știm ce hram va purta compania care-i va lua locul firmei Rupiah, al cărei acționar majoritar va fi Consiliul Local Slatina, dar Moț are meritul de a fi dat un pumn în plex unui sistem care continua să ne sfideze și să-i îmbogățească pe niște neica-nimeni, care erau abonați la banul public, fără a face ceva semnificativ pentru comunitate.

Mai nou, Emil Moț face o mutare salutară, pe tabla de șah a administrației pe care o conduce, desființând acea mizerabilă, din punct de vedere moral și educativ, Olimpiadă a liceelor, înființată de Vâlcov și continuată de „pulifriciul” său Prina. Prin această tâmpenie de tip comunist, liderii politici și autoritățile locale practicau un șantaj umilitor, atât la adresa profesorilor (printre care unii, lipsiți de demnitate pupau și pupă încă dorsalele politrucilor) , cât și la adresa elevilor, care,  în loc să învețe carte, făceau spectacole de sunet și lumină pentru partid.

Prin desființarea acestor manifestări de tip ceaușist, Moț lovește, în primul rând, în sistemul clientelar moștenit de PSD OLT, volens-nolens, de la PDL, prin traseiștii lui Vâlcov, depolitizează educația și repartizează judicios bugetul pentru Educație, fără a mai face acea mascaradă, care afecta flagrant sistemul educativ și prolifera aranjamente de culise și trageri de sfori, de genul celor prin care, pe vremuri, F. C. Scornicești bătea nu știu ce echipă cu 19 la zero iar, cu un minut înaintea terminării meciului un hâtru, striga: „Hai egalarea!”

Iată o lecție de democrație și de eradicare a populismului deșănțat, prin care se măsluiesc banii publici și se distrug conștiințe, fenomene care s-au perpetuat până în zilele noastre. Deie Domnul să-l țină „curelele” pe Moț și să mai ia decizii de acestea anticomuniste, prin care se protejează banul public și se redă demnitatea și libertatea Educației!

Dumitru Sârghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/doua-initiative-prin-care-emil-mot-loveste-in-sistemul-clientelar-de-tip-bolsevic/

1 comment

  1. ady

    Cat a platit pentru acest articol ? A desfiintat Rupiah si ce a pus in loc ? Uitati-va la spatiile verzi pline de mizerie.
    Imi aduc aminte de o metoda a Elenei Ceausescu. Pentru ca educatoarele luau cadouri a desfiintat serbarile la gradinite. Noroc ca mai si ploua !

Comments have been disabled.