Print this Post


Dragi prieteni,

Am învățat de la părinții și bunicii noștri să luptăm din tot sufletul și cu toată puterea pentru libertate, dar atunci când libertatea ne-a oferit atâtea alternative n-am mai ales nici cu sufletul și nici rațional. Am intrat în marea familie europeană respirând aerul diversității, dar nu am înțeles un lucru esențial: a fi cetățean european nu exclude natura noastră de români autentici. Ne-am transformat viața într-un maraton către cea mai profitabilă profesie, chiar dacă uneori nu am facut-o cu inima, într-o cursă nebună prin supermarket-uri, al cărei rezultat este cuantificabil în tonele de alimente aruncate anual, într-o luptă acerbă pentru achiziționarea de brand-uri, dar, într-un final, ne-am pierdut identitatea! Suntem căutați în întreaga lume pentru simplul fapt că suntem oameni muncitori, pentru că suntem capabili de realizări uriașe!

olimpia stroe ppusl net 795Ne-am neglijat antreprenorii și ne-am hulit producătorii, i-am luat și ultima speranță de reușită țăranului nostru mândru, care a rămas cu ochii în lacrimi și cu mâinile crăpate privind de departe la piețele în care nu mai au loc. Am catalogat enumerația ,,fabrici și uzine” ca fiind una comunistă, am desenat o țintă pe spatele firmelor noastre românești, am plecat în vacanțe oriunde, dar departe de România!

Această criză nu este altceva decât apa care ne spală ochii și ne limpezește privirea! Ne întoarcem grăbiți în România, căci nicăieri în lume nu vom simți siguranța de acasă, dar ce ne oferă România de astăzi? I-am luat toată mândria, dar este de datoria noastră să luptăm pentru ea, să punem umăr lângă umăr și să facem din țara noastră un brand de renume mondial! E timpul să ne sprijinim capitalul autohton, pentru a putea să ne sprijinim și noi pe el în vremuri grele ca acestea. Avem nevoie să facem din România o țară care să se poată baza pe propriile resurse în situații de urgență, o țară în care dacă ajungem izolați din cauza unui astfel de virus să nu ducem lipsă nici de alimente, nici de medicamente, nici de echipamente medicale, nici de combustibil, nici de nimic altceva!

Este timpul să respirăm cel mai românesc aer, să trezim cea mai patriotă parte a sufletului nostru, să ne aducem aminte de Ion al lui Liviu Rebreanu și de dragostea cu care săruta pământul acesta pe care noi îl călcăm în picioare zi de zi și nu doar la propriu! Să fim alături de producătorii și antreprenorii noștri, de familia noastră, de neamul nostru, căci urmează vremuri grele pentru economia României și ei sunt singura noastră speranță!

Olimpia Stroe, prim-vicepreședinte PPUSL Olt

Permanent link to this article: http://linia1.ro/dragi-prieteni-2/