Print this Post


Dragoș Popa, președinte TNL Slatina – Declarație de presă!

„În urma conferinței de presă susținută de proaspătul consilier local al Municipiului Slatina și președinte al TNL Olt, nevârstnicul Ionuț Comănescu, am hotărât să-mi dau demisa din funcția de președinte al TNL Slatina, preferând poziția cea mai onorantă de simplu membru al celui mai generos partid pe care l-a avut România în istoria sa tumultoasă.

Procedez în acest fel, din cauza faptului că actualul președinte al TNL Olt, Ionuț Comănescu, conduce discreționar, luând decizii fără rațiune, după bunul său plac, fără consultarea forurilor decizionale și a colegilor săi liberali, din Consiliul Local Slatina.

dragos popa liIată câteva dintre motivele care m-au făcut să renunț la funcția de președinte al TNL Slatina:

1. Demiterea nejustificată a președintelui PNL Slatina, Sorin Țîrcomnicu, de către conducerea PNL Olt, la presiunile lui Ionuț Comănescu, fapt care denotă că echipa de conducere a acestei filiale județene nu are niciun atom de personalitate.

2. Demiterea, în forță, a conducerii PNL Corabia, organizație care a rămas în aer, fără să fie pus ceva în loc.

3. Izolarea primarului Mădălin Teodosescu și a PNL Balș.

4. Dizolvarea Biroului Politic al PNL din Osica de Sus, acolo unde fieful rural al PNL a fost unul puternic.

5. Trecerea primarului Ion Prioteasa cu inima la PSD, cu acordul tacit al conducerii PNL Olt, cea care servește comandamentele PSD.

6. Eliminarea Elenei Iotu din fruntea femeilor liberale.

7. Demiterea lui Gabriel Buliteanu, din poziția de președinte interimar al PNL Slatina, fără vreo acoperire logică, după ce – din rațiuni clientelare – fusese exclus și Sorin Țîrcomnicu, ales în mod statutar, în regretatul mandat al lui Costel Moisescu.

Toate aceste practici totalitare nu țin de esența democratică a partidului nostru istoric, ele dovedind relația de subordonare a actualei conduceri a PNL Olt față de PSD.

Țin să precizez că am avut și am încă mare încredere în acest partid, dar cu asemenea conducere este imposibilă recăpătarea demnității istorice pe care PNL, făuritor al Marii Unirii, a avut-o în istoria patriei.

Rămân membru PNL și nu exclud o eventuală candidatură la Primăria Slatina, pentru că lucrurile nu pot rămâne așa.

Voi reveni cu precizări, în viitorul apropiat.”

Permanent link to this article: http://linia1.ro/dragos-popa-presedinte-tnl-slatina-declaratie-de-presa/