Print this Post


Drepturile gândacului

Am zis eu cu ceva vreme în urmă că în țara noastră animalele au mai multe drepturi decât oamenii? Am zis! Dar în Uniunea Europeană, se pare că insectele sunt și mai protejate. Așadar, când se zbat și ai noștri să facă o autostradă ca lumea, între Pitești – Sibiu, mă, fix atunci, nu se poate că pe respectivul tronson există un gândac,  ,,Gândacul Croitor al Stejarului” care, după spusele europenilor, e pe cale de dispariție. Vai de mine, ce ne facem?

Am citit pe internet ce rol important are acest gândăcel și, din câte îmi dau seama, dumnealui face rău, nu bine, pădurilor noastre pentru că ,,larvele sale distrug lemnul copacilor, în special al stejari”. Acum putem să mai trecem în dreptul lui și faptul că distruge un vis românesc ce se voia realitate. Nu-i nimic, ne-am obișnuit să pierdem! Dar se pune o altă problemă, dacă, din întâmplare, aveți prin bătătură niște gândaci din ăștia și vă pune ăl cu coarne să-i omorâți, mai aveți somn?

any dragoianu li netEu nu mai am curaj să omor nicio muscă, sincer, riscăm să vină mascații și să ne salte că am încălcat legile Europei care ne hrănește!

Mă gândesc la amărâții ce au lucrat la proiectul ăsta cum se dau cu capul de masă și riscă să aibă gânduri criminale…  Aș propune să se întărească paza în zonă și să se facă un recensământ al tuturor vietăților ce mișcă pe, sau sub, pământ, altfel, bieții oameni, ajung să facă de-ale nefăcute. Ei, acum ne dăm seama că ne lipsesc vreo câțiva chinezi să facă un orez cu piciorușe de gândac!

Și, cum un necaz nu vine niciodată singur, se mai anunță  și o altă rundă de aviară. Doamne, ai grijă de gândacul nostru, că pe găini le exterminăm noi imediat, măcar el să scape! Am mai avut o dată problema asta, prin 2014 au fost oprite lucrările la autostrada Lugoj-Deva pentru 10 lilieci găsiți într-o peșteră și vreo 3 ani s-au gândit cum să-i mute…

Dar, ca să nu o mai lungim, ,,Basmele românilor”… continuă!

Any Drăgoianu

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/drepturile-gandacului/