Print this Post


Dublu eveniment pentru USAMV Slatina – 20 de ani de învățământ superior și începerea unui nou an universitar

Recent, într-un cadru festiv, s-a dat startul celui ce-al 20-lea an universitar al Facultății de Management și Dezvoltare Rurală a USAMV Slatina. Au fost prezenți Toma Dinu – decanul Facultății de Management în Agricultură București, Victor Tița – directorul filialei Slatina, Virgil Delureanu – vicepreședintele Consiliului Județean Olt, Florin Dumitru – subprefect de Olt, Adrian Bărbulete – inspectorul școlar general, directori ai unor licee din Slatina, Gheorghe Păunescu – fost primar al municipiului Slatina și Sami Drăghici – fost inspector școlar general, ultimii doi au pus umărul la înființarea filialei Slatina a USAMV.

„Sunt studenți la capacitatea maximă, în anul I, și pot spune că facem 20 de ani de învățământ superior la Slatina, în management în agricultură și dezvoltare rurală. Ne bucurăm că am ajuns la această vârstă și este încă o confirmare a faptului că angajamentul USAMV București a fost unul pe termen lung, pentru a fi prezenți în Slatina și pentru a dezvolta acest centru de învățământ universitar. În ceea ce privește partea de master, avem o grupă de studenți și, deocamdată, ne rezumăm la atât, pentru că nu este cerere pentru mai mult, dar dacă găsim solicitări, încercăm să venim în întâmpinarea studenților și cu alte formațiuni de studiu de tip masteral”, a declarat Toma Dinu.

usamv 2019 1În discursul său, Victor Tița a vorbit despre specializările și numărul de studenți pe care USAMV Slatina i-a pregătit și îi pregătește pentru viitor:

„Ne bucurăm să avem festivitatea de deschidere, alături de un alt eveniment important, celebrarea a 20 de ani de la înființarea filialei Slatina a Facultății de Management și Dezvoltare Rurală. Vorbind din perspectivă diacronică, astăzi avem la învățământ la zi în jur de 380 de studenți, din care 150 sunt la locuri fără taxă. Dintre acești studenți, 60 primesc burse de merit, de studiu sau sociale. În același timp, dacă ar fi să ne raportăm la trecerea timpului, din anul 1999 până în 2019 avem în jur de 5.200 de absolvenți, din care 1.700 sunt la învățământ la zi. Totodată, ne putem raporta la faptul că avem la învățământ la distanță două specializări, este vorba despre ingineria și managementul afacerilor în agricultură pe deoparte și managementul alimentației publice și agroturismul pe de altă parte sau la învățământ la zi, unde avem o singură specializare, este vorba despre ingineria și managementul afacerilor agricole”.

Și Virgil Delureanu a transmis un mesaj noilor studenți prezenți: „Vin cu mare plăcere la această facultate, fiind un dublu eveniment. Sunt 20 de ani de când a luat ființă această filială și deschiderea anului universitar. Am înțeles că toate locurile care au fost pentru anul acesta sunt ocupate, deci sunt convins că viitorul județului nostru, în ceea ce privește agricultura, este rezolvat. Sperăm ca tinerii care urmează această facultate să devină profesioniști adevărați și să ducă agricultura atât din județul Olt, cât și din România, pe culmi cât mai înalte. Nu rămâne decât să le urez mult succes în acest nou an universitar, să le dea Dumnezeu sănătate și tot binele din lume”.

Dragoș Sîrghie

Permanent link to this article: http://linia1.ro/dublu-eveniment-pentru-usamv-slatina-20-de-ani-de-invatamant-superior-si-inceperea-unui-nou-an-universitar/

1 comment

  1. sever popescu

    cacat

Comments have been disabled.