Print this Post

Daniel Tudor, președintele PNL Scornicești, viceprimarul Orașului Scornicești:

După ce va reuși să-și treacă legile Justiției, PSD va fugi singur de la guvernare!

Teleormanizarea continuă cu primul-ministru Viorica Dăncilă. În același timp, opoziția liberală se orbanizează, bâjbâind prin întuneric, precum liderul său Ludovic Orban? Mai avem vreo scăpare?

Interesul cetățeanului trebuia să primeze în fața interesului propriu. S-a văzut ce a făcut PSD și cu legile economiei și cu legile finanțelor, măsuri care nu se regăsesc în programul de guvernare anunțat în campania electorală. Acum urmează discutatele legi ale Justiției, care nu au nicio legătură cu cele spuse în campania electorală. Această Teleormanizare există cu adevărat, spre deosebire de Orbanizare, despre care spuneți dvs., unde s-a văzut clar că d-l președinte Orban nu a pus interesul personal înaintea interesului cetățeanului.

S-a văzut acest lucru în proiectele și în amendamentele susținute de PNL, partid condus de persoana d-lui președinte Orban. Noi am urmărit și am susținut interesele cetățenilor.

Eu sunt un om optimist și am încredere că, ușor-ușor, lucrurile vor intra pe un făgaș normal. Pentru acest lucru există PNL, un partid în care oamenii și-au pus și își pun încredere că va ajunge la guvernare. Știu că este greu, dar mizăm sau eu personal mizez pe singura soluție care ne-ar mai putea scăpa de guvernarea PSD-ALDE: alegerile anticipate! Cred că, până la urmă, se va ajunge la aceste alegeri anticipate și, în cazul în care se întâmplă acest lucru, sunt convins că numărul celor care vor ieși la vot va fi mult mai mare, văzând, în momentul de față, că în țară persistă manifestațiile de amploare, având în vedere și timpul neprielnic pentru aceste manifestații îndreptate contra acestei guvernări.

daniel tudor si dumitru sarghieCare este politica de cadre a PNL Olt, pentru că PNL la Slatina bate pasul pe loc? Nu văd un impuls liberal la Slatina…

PNL Olt a trecut prin niște momente grele, tragice chiar. Aceste lucruri ne-au destabilizat puțin! Nu numai organizația Slatina a fost zdruncinată, ci cred că și celelalte organizații din județ. Am trecut, ușor-ușor, peste acest eveniment nefericit și neplăcut din viața politică și, bineînțeles, din viața personală. Mai ales din viața personală pentru mine. E vorba de plecarea la ceruri a domnului președinte Moisescu.

Sunt sigur că, ușor-ușor, actuala conducere, ce va fi aleasă astăzi, la aceste alegeri la nivelul județului, va reuși să vină cu noi proiecte și noi măsuri, care se vor reflecta în lucruri pozitive pentru organizațiile din județul Olt. Sunt sigur că, la următoarele alegeri, vom reuși să obținem rezultate mult mai bune. Am încredere și în organizația de la Slatina, am încredere în toate organizațiile județului.

Ziua de astăzi, când aveți alegeri la județ,  coincide cu ziua tovarășului Nicolae Ceaușescu. Ați pus-o premeditat? Credem că vreți să-i faceți o onoare lui Ceaușescu, mai ales că sunteți din Scornicești. Veți ține un moment de reculegere pentru cel mai iubit fiu al poporului?

Această zi a fost stabilită de Biroul Politic Național. Prea multe despre perioada Ceaușescu nu pot să vă spun, pentru că la Revoluție aveam opt ani. Dar vă pot spune că noi, membrii PNL, pe data de 26 ianuarie, vom ține un moment de reculegere în cinstea celui care a fost d-l Costel Moisescu – un lider, un bun coleg și un bun prieten.

D-le președinte, se tot vorbește că liderul dvs., Liviu Voiculescu, pe care îl prețuiesc și cu care am făcut proiectul pentru cartea lui Costel Moisescu, împreună cu Alin Dorobanțu, că este omul președintelui Consiliului Județean, d- Marius Oprescu. Adică se duce la el cu ideile lui și pleacă acasă cu ideile lui Oprescu. Un sac plin cu idei de stânga…

Cred că întrebarea aceasta trebuia să mi-o adresați pe 1 aprilie. Consider că e o glumă. Nu cred așa ceva. D-l președinte Voiculescu se întâlnește la Consiliul Județean cu d-l Marius Oprescu și acesta este un lucru firesc, știind că d-l Voiculescu este primarul în exercițiu al comunei Cungrea. Sunt diferite probleme instituționale și administrative care trebuie rezolvate.

Așteptați această zi în care se va statua oficial președintele PNL Olt, care este interimar la această oră. De ce nu aveți și alți candidați? Ce înseamnă un partid unde lipsește lupta de idei? Parcă mi se pare o chestie sterilă… Ne adunăm oastea și votăm în unanimitate: Trăiască Liviu Voiculescu! Ca în Epoca de Aur!

În ultima ședință BPJ, din 2017, am validat data alegerilor: 26 ianuarie! Am stabilit și posturile vacante care sunt, la momentul de față în Biroul Politic Județean. Ca termen limită de depunere a candidaturilor a fost data de 21 ianuarie, timp suficient pentru orice membru PNL să-și depună candidatura pentru funcțiile vacante. Am lăsat la latitudinea fiecărui membru PNL să-și depună candidatura. Noi am făcut cunoscute, în toate organizațiile din județ, și data alegerilor și posturile vacante, și am lăsat deschisă lista până pe data de 21 ianuarie.

Care mai este activitatea administrativă în Scornicești? Ce ați mai făcut în ultimul timp, pe ce fonduri și cum vă rostuiți viața acolo, în condițiile în care PSD are butonul financiar?

Suntem în opoziție, dar asta nu înseamnă că nu ne facem treaba. Mă voi rezuma la câteva proiecte mai importante pe care le-am desfășurat în decursul anului 2017. Am reușit, prin fonduri proprii, să asfaltăm un tronson pe Drumul Județean 703C. Am reușit două construcții a două grădinițe, în satele Mărgineni și Mogoșești, pe PNDL 2. De asemenea, am reușit extinderea rețelei de gaz, în unele dintre satele componente ale Orașului Scornicești.

Pentru anul 2018, ca proiecte de importanță, încercăm să atragem, și deja am făcut demersuri în acest sens, proiecte pe fonduri europene. Proiecte europene care până acum nu au existat în orașul nostru. Am demarat un proiect de reabilitare termică, pentru început 10 blocuri, pe POR, Axa 31 A. Pentru noi, instituțiile școlare reprezintă un interes major și am mai demarat un proiect privind reabilitatea termică a Școlii Generale „Nicolae Coculescu” din oraș și a Grădiniței cu Program Prelungit Scornicești.

Dorim să continuăm, printr-un proiect pe termen lung, extinderea rețelei de gaz în majoritatea satelor componente Orașului Scornicești. Împreună cu d-l primar și, bineînțeles, cu Consiliul Local, trebuie să reușim să facem cât mai multe lucruri bune pentru localitatea noastră.

Când putem lansa cartea despre Costel Moisescu, fostul și regretatul președinte PNL Olt, apărută, recent, la Editura Arena Artelor, apariție care a avut un mare succes în zona Scorniceștiului?

Mă bucur că ați pus această întrebare. Veți vedea că ne ținem de cuvânt și că, după alegerile de la județ, ne vom întâlni să stabilim data pentru lansarea de carte. În primul rând, pentru noi locuitorii orașului Scornicești este o datorie morală în onoarea celui care a fost Costel Moisescu. Pentru mine a fost ca un părinte!

Un mesaj pentru prietenii dvs. liberali, pentru Scornicești, pentru Slatina…

Liberalilor din Scornicești vreau să le transmit că, dacă voi fi ales prim-vicepreședinte al PNL Olt, îi asigur că îmi voi face treaba ca și până acum pentru organizația Scornicești și toate proiectele politice și administrative le vom duce la bun sfârșit și le vom îndeplini cu brio.

Pentru membrii și simpatizații liberali de la nivelul PNL Olt vreau să îi asigur că, împreună cu d-l președinte Liviu Voiculescu și cu echipa Biroului Politic Județean PNL Olt, vom dat tot ceea ce e mai bun din noi pentru a obține în următoarele alegeri rezultatele dorite.

Și încă ceva: după ce va reuși să-și treacă aceste legi ale Justiției, PSD va fugi singur de la guvernare! Fiindcă, în acest moment, acest partid nu mai are nicio resursă morală ca să mai conducă guvernul României. Sper, pentru binele românilor, să nu fie prea târziu!

Permanent link to this article: http://linia1.ro/dupa-ce-va-reusi-sa-si-treaca-legile-justitiei-psd-va-fugi-singur-de-la-guvernare/