Print this Post


DUPĂ MOARTEA PNL OLT, MAI CONTEAZĂ CĂ TE CHEAMĂ GIGEL?

Cât soarele mai răsare și clorofila ierbii îi răspunde, ieșindu-i în întâmpinare, județul Olt are nevoie de liberalism ca de oxigen. Din păcate, PNL Olt, având la cârmă un nimeni absolut, neales vreodată într-un cadru oficial, pe Gigel, este astăzi ca o casă după cutremur…

Aroganța, prostia poleită și țâfnoasă, disprețul față de propriul partid, atitudini de care a dat dovadă Gigel și gașca lui, au văduvit județul nostru de o normalitate democratică, de o opoziție de dreapta veritabilă, una care ar putea apăra viitorul economic și democratic al copiilor noștri.

„Dumnezeu, ca factor științific, în teoria echilibrului instabil și progresului perturbator”, cum ar spune poetul revoluționar Claudiu Iordache, a fost martor la această bătaie de joc la care a fost supus partidul marelui I. C. Brătianu, de către un om care a călcat copios în picioare principiile și demnitatea formațiunii ce a făurit istoria modernă a României.

Pe slătinenii care votează din 1990 încoace cu PNL îi intrigă tăcerea celor câțiva oameni de bună credință care au mai rămas în acest partid, într-o mare de impostori numiți de Gigel în diferite ierarhii în partid. Încetul cu încetul, Gigel dorește să le șteargă acestora (celor de bună credință) memoria, protejându-le orbirea sub eșarfele galbene ale ignoranței pseudoliberale.

Liberalii veritabili din Olt au un defect major: nu-și cunosc drepturile pe care le au în interiorul PNL Olt, nu și le apără și par că nu au nevoie de ele, lăsând astfel, în continuare, în fruntea partidului, pe Iscariotul cu obrazul gros, care a vândut, pe arginți buni, onoarea unei întregi generații liberale de la Olt. O generație care ar fi putut face diferența în acest județ captiv PSD, din 1989 și până în prezent, ca să nu spunem că… de la abolirea monarhiei până în zilele noastre.

Mergând tot așa, trecutul recent al liberalismului de la Olt va continua să fie viitorul neliberal al electoratului liberal slătinean contrariat, dezorientat și înșelat în credința lui democratică, obligat astfel să accepte suveranitatea, volens-nolens, dintotdeauna a PSD.

Cine oare să aibă interes în menținerea la vârful PNL Olt a unui președinte interimar, care a urinat disprețuitor pe un partid altădată onorabil? Toți cei care vor să se repete istoria și să continue, sub o nouă mască, acea enormitate politică numită USL, care a dus la dispariția substanței liberalismului românesc. Iar între stâlpii acelei bazaconii politice useliste se află, fără doar și poate, Călin Popescu Tăriceanu, farseorul Gigel și măscăriciul politic Mihai Voicu, nași și fini unor altora, toți subordonați comandamentelor PSD. Nu poți acuza PSD că se folosește copios de asemenea pigmei politici.

Neobositei decadențe a PNL Olt nu i se întrevede o salvare imediată, singura fiind, totuși, aceea ca acest președinte interimar insolent și ilegitim, școlit în laboratoarele lui Darius Vâlcov, să ne lase în durerea noastră și să se ducă să-și cheltuie averile fabuloase prin paradisurile prin care bântuie și levantinul Sebastian Ghiță…

Filosofiei lui politice, cea a colaboraționismului, prin care se conciliază laș, dar comod, cu puterea roșie, ale cărei tentații și vicii și le-a însușit pe deplin, trebuie să i se pună capăt. Demiterea lui Gigel Știrbu și pregătirea unei conferințe județene de alegeri, pot încă salva PNL Olt de la dispariție. Inițiativa trebuie să plece din Olt și nu de la București… Altfel, sapa și lopata…

După moartea PNL Olt, mai contează că te numești Gigel, nume cu care cel mai nepregătit ministru al Culturii din România, de la Zamolxis până la Iohannis, se mândrea, cândva, cu atâta pasiune?

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/dupa-moartea-pnl-olt-mai-conteaza-ca-te-cheama-gigel/

1 comment

  1. saint just. ro

    sa intelegem ca iohannis e si el un zeu ?

Comments have been disabled.