Print this Post

Interviu cu ADRIAN MILITARU – candidatul PNL la funcția de primar al comunei MILCOV

E timpul ca și noi să putem trăi civilizat și demn în comuna noastră!

De ce candidați la Primăria Milcov?

Este o decizie pe care am luat-o în urmă cu mai bine de o jumătate de an. Starea de fapt a comunei și ceea ce cred eu că pot să fac acasă la mine, la Milcov, sunt cele două puncte de rezistență ale candidaturii mele. Milcov, astăzi, este o comună abandonată, în care administrația ultimilor ani a arătat orice altceva decât interes pentru această comunitate. E timpul, așa cum scrie în sloganul meu, ca și noi să putem trăi civilizat și demn în comuna noastră! Sunt multe lucruri de făcut, iar dacă până astăzi oamenilor li s-au dat doar vorbe, de mâine încolo trebuie să trecem, pas cu pas, la fapte!

Ce vă nemulțumește în comună?

Suntem o localitate în care o familie a pus stăpânire pe destinele noastre. Este o cooperativă de consum al bugetului public, ce trebuie stopată și îndepărtată de la resurse și de la accesul la destinele comunității. Suntem cea mai murdară comună din județul Olt, asta deși ne aflăm la granița cu municipiul Slatina. Uitați-vă la Slătioara, la Valea Mare, la Curtișoara, ca să înțelegeți ce vă spun!

Layout 1Oamenii vor. Dumneavoastră ce puteți să faceți?

Este nevoie de ordine în tot ceea ce înseamnă infrastructură. Avem o rețea de apă dată parțial în folosință, fără ca oamenii să aibă întocmit până în prezent un contract privind furnizarea acestui serviciu. Se consumă apă de mai bine de un an, iar nimeni nu știe prețul pe metrul cub și mai mult decât atât, securitatea sănătății publice nu este garantată de niciun buletin de analiză privind calitatea apei furnizată oamenilor. Nu e rău că la oameni le curge apă la robinet, dar au dreptul să știe ce primesc și cât vor trebui să plătească pentru acest serviciu.

Absența buletinelor de analiză este o complicitate din partea primarului actual la sănătatea oamenilor. Gândiți-vă că din această apă consumă bebeluși și oameni în vârstă! Mai mult decât atât, executantul lucrării nu se grăbește să finalizeze această investiție pentru că, la nivel de Primăria Milcov, nu există deschidere pentru finalizarea contractului și recepția finală. Cetățenii trebuie să știe că primarul în funcție a pierdut definitiv un proces privind supraevaluarea unei părți din această investiție. Definitiv și irevocabil, trebuie să dea banii, iar cred că din această cauză nu vrea să facă recepția. Vă mai spun și despre desele întreruperi în furnizarea apei, îndeosebi în satul Milcov Deal, ceea ce amintește de timpurile de dinainte de 1989. Au trecut 30 de ani și Milcovul e tot acolo.

S-a asfaltat la Milcov… Nu este bine?

Avem o lucrare executată parțial, pentru care există un dosar în lucru la DNA, privind prețul acestei lucrări. Întrebați-l pe primarul în funcție de ce a acceptat să plătească de trei ori mai mult kilometrul de asfalt și dacă, cumva, nu a fost interesat în mod direct să accepte acest preț… Tocmai a pierdut un proces cu firma executantă, iar dacă constructorul va pune în aplicare sentința, bugetul pe următorii treizeci de ani ai comunei nu va fi de ajuns pentru ce a făcut, din pix, primarul încă al comunei Milcov. Nu așa se construiește viitorul unei comunități, prin acumularea de datorii, pentru a fi bine pentru alții, dar nu pentru milcoveni. Vreau să mă contrazică pentru ce spun, dar nu are cu ce. E jaf la drumul mare, iar finalizarea lucrării nu va putea fi făcută prea curând. Aici interesele personale au fost iarăși puse înaintea celor ale comunității noastre.

Ați spus mai sus că Milcovul este cea mai murdară comună din județul Olt. Pe ce vă bazați?

O singură vizită în comună și veți vedea ceea ce am spus! Depozite necontrolate de gunoi menajer în Prooroci, în Milcov Deal și în Milcov Vale. Ba, mai mult, pentru că Primăria Milcov este târlă fără stăpân, la Milcov mai vin și oameni din Slatina și din altă parte și își aduc aici gunoiul. Cei care nu mă cred pe mine să ia Milcovul la pas, să se convingă că astăzi comuna este un focar de infecție. Iar într-un focar de infecție trebuie intervenit printr-o igienizare puternică! Trebuie început din primărie, pentru că acolo este administrația gunoiului de la noi din sat! Să nu întocmești un contract cu o firmă de curățenie până în prezent, este delăsare și incompetență în același timp. Aceste gunoaie poluează iremediabil localitatea noastră. Curățenie se face prin vot, iar cei care vor curățenie la Milcov sunt așteptați pe 27 septembrie să-și exercite dreptul civic. În cabina de vot trebuie să intre fiecare om cu propria-i conștiință. Nu spun să mă voteze pe mine, dar spun că așa nu se mai poate!

Ați vorbit despre nepotism și primărie pe persoană fizică. Pe ce vă bazați, domnule Adrian Militaru?

Pe faptele celor care conduc destinele comunei Milcov în prezent. Imediat după ce a ajuns primar, actualul și-a angajat ginerele în primărie, pe un post desprins

din sarcina de serviciu a secretarului. Practic, volumul de muncă al ginerelui primarului se rezumă la câteva ore pe lună, iar pentru asta bugetul local primește aproape șase mii de lei, lună de lună. Este o sfidare a nivelului de inteligență al oamenilor din comuna noastră. Mai mult, comuna are un parc de utilaje: tractor cu remorcă, mașină de tuns iarba, o vidanjă… Toate acestea sunt confiscate de primar și se află pe islazul din Milcov Vale, acolo unde sunt și tractoarele sale, nu atât de performante ca cele al satului. Remorca este distrusă, iar cu tractorul s-au consumat prea mulți bani pe reparații, decât s-au folosit în interesul satului. Cine vede asta se întreabă oare de ce le ține acolo? Mai mult, din banii milcovenilor, primarul și-a cumpărat o mașină de peste patru sute milioane lei vechi, care astăzi arată ca una ce trebuie dusă la casat. O mașină care miroase a balegă și a zer de brânză. Iar eu vreau ca primăria să nu mai fie o fermă de vaci! Oare le cer mult milcovenilor, când îmi doresc să îndrepte aceste lucruri? E timpul să ne facem bine!

Contracandidatul dumneavoastră vorbește de rețeaua de alimentare cu gaze naturale în comuna Milcov…

Pornesc de la prezumția de neîncredere față de această investiție promovată, cu disperare, în campania electorală. Un om care s-a ferit de accesarea de fonduri europene în comună, nu poate genera implementarea unui proiect de asemenea anvergură. Poate, doar să aducă gazul cu vidanja în curțile oamenilor, atunci când, disperat, se duce personal să golească fosele cetățenilor. Iar în timp ce acționează pompa de încărcare cerșește voturi în schimbul a câțiva metri cubi de dejecții din fosa septică. Acest serviciu trebuie făcut gratuit, printr-o hotărâre de consiliu local, iar el trebuie să devină rapid istorie pentru că eu voi face canalizare în comuna Milcov! Ajunge cu atâta mizerie, iar dacă vrei și-ți pasă, poți! Oamenii din Milcov nu sunt cu nimic mai prejos față de cei din Slătioara, Valea Mare sau Curtișoara. Iar despre proiectul privind alimentarea cu gaze, el este unul de interes național, promovat de actualul guvern al României, de echipa liberală care conduce această țară. Vi-l închipuiți, oare, pe premierul Ludovic Orban așteptându-l pe primarul de la Milcov, pe scările guvernului, să vină cu proiectul pentru gaze? Omul nu știe decât drumul până la Consiliul Județean Olt și până la Serviciul Județean de Pază, unde este așteptat să se întoarcă. Chiar și lui îi e rușine să spună că e din Milcov, având în vedere că pe pagina sa de facebook postează că e din… Slatina. Știe ce e la Milcov și nu vrea să se compromită afișându-se.

Ce spun oamenii cu care stați de vorbă?

Oamenii vor să se schimbe și la ei acasă, așa cum văd în altă parte. Eu le spun că se poate! Și totul depinde de marea echipă din comuna Milcov, care se formează, din care fac și eu parte. Sunt mândru de asta, iar timpul va arăta că ne vom putea privi unii pe alții în ochi multă vreme de acum încolo. Oamenii din Milcov sunt mai inteligenți decât cei care vor să-i mintă încă patru ani de acum încolo. Punem punct și o luăm de la capăt. De la capătul normalității.

Ce înseamnă pentru dumneavoastră normalitate la Milcov?

Curățenie, curățenie și iar curățenie! Și facem asta împreună, din prima zi. Cu esurse locale, cu mijloacele tehnice de care dispune Primăria Milcov și nu au fost folosite până în prezent. Mergem și pe transparență în administrația locală, pentru că până astăzi oamenilor le-a fost interzis să afle ce înseamnă bugetul comunei și pe ce sunt cheltuiți banii. Fiecare sat are problemele sale…

La Milcov Vale. Unde suntem și unde trebuie ajuns?

O rețea de șanțuri. Atât la Sat, cât și în Vale. Șanțuri betonate, aceeași structură unitară, care să colecteze și să îndepărteze pericolul inundațiilor. Nu cred că primarul se va supăra dacă îi facem și lui șanțul la poartă. Mai departe, canalizare, așa cum v-am spus. Dar este un proiect care nu se poate face în câteva luni. Un părculeț în locul gropii de gunoi de la Măgură. E un vis, nu-i așa? Dar eu vă spun că se poate. Capelă la biserică. Cu banii de întreținere risipiți dubios pe utilaje, capela trebuia făcută până astăzi. Sistem de supraveghere video, cu camere adevărate, și nu tentativele care sunt astăzi. Știu ce spun… Evaluarea corectă a podului care se face peste Urlătoare. Am dubii privind respectarea proiectului. Și nu mă opresc aici. În curtea școlii, pe locul fostei școli, e spațiu pentru un teren de fotbal sintetic, tot așa cum și în fața fântânii de lângă gardul școlii se poate crea un colț verde și nu o plantație de buruieni, cum ne oferă fiul satului, accidental primar al comunei noastre.

Mergem în Milcov Deal?

Am ajuns și ne apucăm și aici de treabă! Avem un sat poziționat perfect pentru o rețea de șanțuri dalate, care să scoată apa în toate extremitățile satului. Chiar și un susținător al primarului are probleme cu apa în curte, atunci când plouă mai mult. De ce să nu îi ajutăm și pe ei? Furnizarea apei 24 din 24 de ore. Extinderea cimitirului și igienizarea zonei. Cât de cinic să fii să tolerezi o groapă de gunoi lângă cimitir? Oare morții satului sunt aruncați la gunoi? E încă o dovadă a disprețului și nu îmi face plăcere să spun asta. Când vom începe proiectul de gaze, primul pas va fi făcut aici, pentru că punctul de racordare este exact la hotarul acestui sat. De aici, gazele vor merge mai departe, și în Prooroci, Stejaru și Milcov Vale. Tot în Milcov Deal, la grădinița nouă, nefolosită până în prezent, vom face un punct medical curat, civilizat, și un cabinet stomatologic pentru care am găsit și medicul dispus să vină la noi. Dar și în acest sat trebuie făcută curățenie. Cine se conformează mai greu va fi ajutat de noi. Comuna va dispune de o rampă de colectare a gunoiului de grajd. Avem tractor, remorcă, buldo. Nu am avut simț civic până acum. Realizarea unei căi de acces spre Gara Milcov. Să vrei și poți să faci! Lăsați-mă să mă apuc de treabă, spuneți-mi ce vă doriți și facem treabă! Om cu om, pas cu pas, pentru că acum e timpul! Sunt tânăr și nu vreau să irosesc încrederea dumneavoastră!

A ajuns la Prooroci…

Sunt în satul meu natal și nu-mi permit să las pe ultimul loc nevoile oamenilor lângă care am crescut. Asfalt pe toate străzile, curățenie ca peste tot, un parc în zona Ududoiului, acolo unde în prezent primăria condusă de știți dumneavoastră cine a creat un focar de infecție. Șanțuri și podețe de acces. Extinderea cimitirului și igienizarea urgentă. Un nou cămin cultural pe locul celui actual. Apă curentă la noi în sat. De calitate, cu buletine de conformare afișate la sediul primăriei. Nu sunt conforme puțurile actuale, nicio problemă, săpăm până dăm de apă plată! Canalizarea va ajunge la Prooroci și va continua și la Stejaru. Știu ce spun și mă

bazez pe echipa lărgită a Partidului Național Liberal. Reparații urgente la drumul de legătură de la balastieră spre podul CFR. Vreau să îți fie drag să trăiești la Prooroci și astfel să facem uitată nepăsarea. În Prooroci se află și sediul primăriei, pentru care nu voi cheltui niciun leu pentru confortul celor ce lucrează acolo, decât după ce terminăm de făcut cele enumerate mai sus. La primărie, însă, este de lucru! La mentalitate și la eficiență! Cine vrea să se schimbe din mers, merge mai departe. Cine nu, merge, dar nu în echipa propusă de noi!

Ce gânduri le transmiteți milcovenilor?

Să înțeleagă că așa cum suntem astăzi nu se mai poate! Că primăria este o instituție de utilitate publică și nu o sursă de ilegalități și de parvenitism pentru o familie și niște interpuși. Nu am ginere de angajat, nu am nași care au nevoie de un primar cu care să mai rezolve și ei câte ceva pe ici, pe colo… Am însă o expertiză asupra realității din comună și o pregătire profesională care îmi va permite să stau la masă cu miniștri, parlamentari, oameni mari în stat care pot ajuta Milcovul. Vom face lege pentru toți, iar dacă cineva are obligația să scoată o autorizație de construire,

legea să fie aplicată la toată lumea! E timpul și pentru Milcov! Putem și nu e nimic senzațional în asta. E, pur și simplu, timpul normalității! Ce vă propun eu nu sunt lucruri extraordinare. Sunt lucruri care trebuiau făcute până acum. La sfârșitul fiecărui an, fiecare gospodărie va primi prin poștă, pe cheltuiala mea, un raport de activitate. Ce am făcut în acel an, pe ce am cheltuit fiecare leu. Îmi asum sub sancțiunea răspunderii datele din acel raport. Nu de alta, dar nu cumpărăm lanțuri de drujbă fără număr și nu irosim cote halucinante de carburant în sezoanele în care se muncește pe la câmp. Iubesc prea mult comuna Milcov ca să-mi permit să fac altceva decât v-am spus aici. Sunt Adrian Militaru și vin să fac ordine!

LINIA ÎNTÂI

Share

Permanent link to this article: http://linia1.ro/e-timpul-ca-si-noi-sa-putem-trai-civilizat-si-demn-in-comuna-noastra/