Print this Post

Paul Stănescu, viceprim-ministru și ministru al Dezvoltării Regionale, Administraţiei Publice şi Fondurilor Europene:

Educația și infrastructura reprezintă priorități ale Programului de Guvernare

La începutul acestei săptămâni, viceprim-ministrul Paul Stănescu, ministrul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene (MDRAPFE), și Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin, au semnat contractele privind finanțarea pentru nouă școli și grădinițe din Drobeta Turnu Severin. Valoarea contractelor este de 2.500.000 lei, făcând parte din Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), gestionat de Ministerul Dezvoltării Regionale, Administrației Publice și Fondurilor Europene.

paul stanescu linia intai„Educația și infrastructura reprezintă priorități ale Programului de Guvernare întrucât, investind în educație și în infrastructura de învățământ, investim în copiii noștri și în viitorul nostru. De aceea, trebuie să ne preocupe asigurarea unui învățământ de calitate, în școli echipate corespunzător, care să conducă la modelarea intelectuală și profesională a elevilor”, a declarat viceprim-ministrul Paul Stănescu.

PNDL este un program de finanțare multianual, ce are ca obiectiv general echiparea unităților administrativ-teritoriale cu toate dotările tehnico-edilitare, de infrastructură educațională, de sănătate și de mediu, sportivă, social-culturală și turistică, administrativă și de acces la căile de comunicație în vederea asigurării unui climat investițional atractiv pentru localitățile României.

Pot beneficia de finanțare, în cadrul PNDL, unitățile administrativ-teritoriale reprezentate de autoritățile administrației publice locale, respectiv comunele, municipiile și orașele, inclusiv pentru satele componente ale acestora, județele, precum și unitățile administrativ-teritoriale membre ale asociațiilor de dezvoltare intercomunitară, constituite în condițiile legii, pentru investițiile realizate prin asociațiile de dezvoltare intercomunitară.

Ionuț DUMITRESCU

Permanent link to this article: http://linia1.ro/educatia-si-infrastructura-reprezinta-prioritati-ale-programului-de-guvernare/