Print this Post


ELENA IOTU – UN ACT DE DEMNITATE ȘI NEATÂRNARE POLITICĂ

Încă de la începutul activității sale politice în ALDE Olt, Elena Iotu a dat semne de verticalitate și demnitate, în contextul în care ALDE a fost și încă mai este  o anexă  a „marelui” PSD, care e din ce în ce mai mic. Activitatea intransigentă a doamnei Elena Iotu față de fratele politic mai mare – PSD –, precum și declarațiile sale de presă, adevărate declarații de independență și neatârnare față de partidul celor trei roze, au creat panică în rândul căpeteniilor ALDE de la toate nivelurile, acestea fiind obișnuite să dea zilnic raportul, în pas de defilare, șefilor ierarhici din PSD.

net elena iotuSituația tensionată din ALDE Olt nu putea continua așa… Realizând că formațiunea pe care a reprezentat-o cu cinste și onoare se va duce în curând în colbul uitării, și asta din cauza obedienței și dependenței liderilor ALDE față de liderii PSD, în ziua de 30 iulie a.c., și-a dat demisia, atât din funcția de președinte al OFLDE Olt, cât și din partid.

Din declarațiile făcute presei locale, Elena Iotu nu va pune punct aici demersului său politic, domnia-sa având, în acest moment, un alt proiect politic, cu care vine în întâmpinarea celor care i-au rămas alături, dar și, în special, în întâmpinarea celor care doresc schimbarea…

Prezentăm, în continuare, poziția Elenei Iotu, până mai ieri președinta OFLDE Olt.

«În urma reacțiilor la demisia pe care am anunțat-o în data de 30 iulie 2019, le mulțumesc tuturor celor care au găsit timp să-mi transmită un punct de vedere.

Majoritatea mesajelor pe care le-am primit confirmă și aprobă decizia pe care am luat-o, anume aceea de a renunța la apartenența politică în cadrul Alianței Liberalilor și Democraților (pentru Europa) – ALDE.

Nu a fost deloc o decizie ușoară, ținând cont de faptul că munca zilnică pe care am depus-o, la construcția ALDE Olt, a fost o experiență de anvergură, acest lucru, în condițiile în care Organizația Femeilor Liberal Democrate (pentru Europa) – OFLDE Olt era cvasi inexistentă, ca structură, dar și ca număr de filiale în județ – în acest sens urmând ca, în perioada următoare, să fac public și raportul meu de activitate, ca președinte al OFLDE Olt.

Este evident faptul că nu toată conducerea ALDE Olt a avut capacitatea intelectuală și profesională de a înțelege motivul care a stat la baza deciziei mele de a demisiona,  unele persoane din conducerea județeană aventurându-se public în declarații care nu le fac cinste și pe care nu le voi comenta.

Așa cum s-a întâmplat de fiecare dată, pentru mine, cea mai puternică voce, atât în luarea deciziilor, cât și deținătoare a dreptului absolut de a critica activitatea și parcursul meu politic, va rămâne vocea comunității locale, vocea locuitorilor Slatinei și a celorlalte localități ale județului Olt, singurii în măsură să critice și nimeni altcineva.

O adeziune este o simplă bucată de hârtie care nu atestă faptul ca ești democrat și, cu atât mai puțin, liberal. În ceea ce mă privește, inclusiv în perioada de timp cât am fost membru al Alianței Liberalilor și Democraților, nu am renunțat nici măcar o secundă la principiile și valorile liberale, reprezentând aripa liberală din interiorul ALDE Olt, probabil, principiile liberale care au stat la baza ideilor pe care am încercat să le transform în proiecte, fiind și adevăratul motiv din cauza căruia, majoritatea dintre acestea au fost, aproape de fiecare dată, blocate – unul dintre acestea, poate și cel mai important, fiind implementarea acțiunilor regulate pe raza județului (în colaborare cu instituțiile abilitate) pentru depistarea și prevenirea infectării locuitorilor județului Olt cu virusul hepatitei de tip B.

Principalii beneficiari ai proiectelor mele sunt oamenii și nicidecum partidele, iar ele vor fi puse în mișcare, mai devreme sau mai târziu, toate aceste proiecte fiind gândite într-o manieră modernă, profesionistă și pragmatică, aducând dinamism  în zona de infrastructură urbană prin regândirea sistemului de trafic rutier, parcări, intersecții, zone de acces în orașe și municipii (pentru fluidizarea traficului rutier, pentru evitarea poluării și pentru prevenirea riscurilor de accidente rutiere), a spațiilor de recreere pentru adulți și copii (atât central cât și periferic), a zonelor de activități economice, precum și implementarea (cu respectarea legislației europene) și folosirea la capacitate maximă a mijloacelor de supraveghere video pentru a putea preveni și reduce săvârșirea infracțiunilor de orice natură pe raza Municipiului Slatina și a celorlalte localități.

Un alt proiect pe care îmi propun să-l pun în mișcare este crearea premiselor necesare pentru a crește atractivitatea Slatinei și pentru a crea un climat optim care să-i convingă pe cei plecați în străinătate să revină acasă, dar și pentru a-i încuraja pe tinerii absolvenți de facultate să rămână în Slatina, iar aici vorbim despre un proiect complex ce privește urbanizarea zonelor din imediata vecinătate a Slatinei – un proiect ce include construcția de apartamente, de noi școli, grădinițe, licee, zone de activități economice, dezvoltarea sistemului de transport urban non-poluant – de tip tramway (fiind un proiect foarte complex, acesta va fi prezentat pe etape și în detaliu într-un alt context).

Bineînțeles, proiectele mele includ revigorarea centrului istoric al Slatinei, dar și a zonei Slatinei din partea de jos a orașului, cu zonele de acces (intrări/ieșiri) aferente.

În ceea ce privește creșterea calității vieții, în Slatina nu s-a făcut absolut nimic, nici măcar chestiuni de ordin bazic cum ar fi calitatea apei de la robinet, motiv pentru care este aproape imposibil să vorbim despre evoluția comunității noastre când nici măcar necesitățile minime nu au făcut interesul actualei administrații.

Marea întrebare a celor care au ajuns să citească acest comunicat, până aici, va fi – bineînțeles: „CUM? Cum se pot schimba lucrurile?”, iar răspunsul meu este simplu: „Totul este posibil, dacă, prin vot, câștigă cel care are pofta și voința de a face posibile toate aceste lucruri!”

Este timpul ca Slatina și județul Olt să merite mai mult, mult mai mult decât o administrație anesteziată în trecut și lipsită de profesionalism.

A venit momentul ca Slatina și județul Olt să spună un „NU” răspicat acestei „administrații publice de cumetrie” care a pus stăpânire pe întreg aparatul administrativ!

Motiv pentru care celor care așteptau ca eu să mă retrag din viața politică le comunic un singur lucru: nu voi lua vacanță, nici de la activitatea profesională și nici de la viața politică, iar cu această ocazie anunț intenția de a candida la următoarele alegeri locale din 2020, pentru poziția de Primar al Municipiului Slatina!»

Dumitru SÂRGHIE

Permanent link to this article: http://linia1.ro/elena-iotu-un-act-de-demnitate-si-neatarnare-politica/